lauantai 13. helmikuuta 2010

Sytomyssypäivitys - vihdoinkin!

Tekemättömät työt rasittavat meitä eniten! Vähän piti taakkaakeventää...

Etelä-Pohjanmaan keskussairalan Seinäjoen sairaalaan meneviä sytomyssyjä otetaan vastaa seuraavissa paikoissa:
Kaarakan talossa. Kolmanteen kerrokseen tulee laatikko, johon päähineitä voidaan kerätä. Elise siellä tietää.
Kauhavan Kangas-Aitassa, jossa kokoontuu joka kuukauden viimeinen lauantai Käsityöklubi. Viime kerralla Kangas-Aitta tuli mukaan kampanjaan antamalla myssyjen tekijöille Esiton merssipuuvillalangasta alennusta.
Tikkuajien tapaamisissa Torikeskuksen Herkkukontissa kuukauden ensimmäinen ja kolmas torstai klo 16-19.30.Tässä barettimallinen myssy Esiton puuvillallankaa virkattuna puolipylväillä kolmosen koukulla.  


                                 Sama baretti oikean värisenä.
 


 
Tämä myssy on ensimmäinen kokeilukappaleeni. Näitä teimme 70-luvulla lapsillemme. 2000-luvun lapsi halusi reunaan lisää rimpsua, niin kauan kuin mummalla lankaa riitti. Lankana Lidlistä ostettu puuvillalanka, joka varmaan sopii myös myssylangaksi. Tämä on liian harva.Heleena ja Sipi ovat luvanneet, että teen myssystä ohjeen. (Mnä varmaan lupasin...)Tein monenlaisia aloituksia. Virkkaus on puolipylväitä.


Tämä on tuo baretti...


 
aika lähellä tämäkin...


 tässä tuo selvä keskusympyrä...


Tämä on aloitettu reunasta. Virkkaa päänympäryksellinen ketjusilmukoita, yhdistä piilosilmukalla (ps). 1 krs: virkkaa puolipylväs (=1/2p) joka ketjusilmukkaan (kjs). Yhdistä viimeinen s aina ps:lla ed kerrokseen. 2.krs: tee 2 kjs ja sitten 1/2p samaan kohtaan. ( joka krs alkaa samoin). Virkkaa kerros loppuun puolipylväs puolipylvään päälle. 3. ja seuraavat krs:t * kaksi 1/2p samaan silmukkaan, jätä 1 s väliin ja virkkaa 1 kjs*. Virkka tarvittavat kerrokset, kunnes myssy on sopivan korkuinen. Kavenna haluamaasi tapaan...  Reunaan on virkattu vielä nirkkoja. 
Koristeet puuttuvat kaikista, tulevat ennen sairaalaan vientiä!  

 Seijasiskon ja Matleenan alkuunpanema kampanja on saavuttanut pääkaupunkiseudun; HUS:iin kerätään myös myssyjä. Tietoa täällä: Kristiinalla.


Kaikista linkeistä löytyy myös myssymalleja ja kukkia ja muuta koristeeksi. Kauhavalla varmaan tehdään myös kolmiohuiveja, koska jotkut ovat toivoneet niitä.
Pääasia tässä pääasiassa on se, että lanka on kutittamatonta!

Postiosoitteeni saa täältä: malli vaan at luukku . com  ja kaikkiyhteen.

5 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Oletpa sinä ahkeroinut myssyjä. Jospa minunkin myssytehdas pääsisi ensiviikolla vauhtiin. Oikein Suloisen Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle!

Seijasisko kirjoitti...

Kitos ohjeesta-taidankin kokeilla:)) Hyvää ystävänpäivää.<3

Matleena kirjoitti...

Niin kivan näköistä pintaa tulee ohjeellasi, että pääsee täälläkin koukulle! ;D

Aurinkoista ystävänpäivää ja laskiaista sinulle, blogiystäväni! :)

Sari kirjoitti...

Sori jos tämä on jo tullut esiin jossain, mutta voiko myssyjä myös lähettää jonnekin? Ois kiva neuloa myssyjä entisen työpaikan potilaille, mutta en pääse niitä itse tuomaan. Ja koska lähetyksen pitäisi olla perillä?

Anonyymi kirjoitti...

Saisiko tuon barettimallisen ohjeen ?
On meinaan oikein mukavan näköinen!