torstai 10. helmikuuta 2011

Koukussa koukuttuihin rasoihin

Jostain, itsellenikin tuntemattomasta syystä en ole saanut päivitettyä blogiani, vaikka käsitöitäkin on valmistunut tai ainakin tekeillä runsaasti.

Ennen joulua Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubissa teimme yhteisneulontana torkkupeiton toimitusjohtaja-Kirstille. No, joku MalliMyöhäinen lähetti palansa vasta, kun peitto oli jo koottu, niinpä kokoajana toiminut Annikki teki paloistani tyynyt ja neuloi kääntöpuolen. Kirsti sai siis tyynyn, mihin päänsä kallistaa:Koukkuamalla tein nuorena neitona itselleni jakkupuvun! Käsityöfestareilla viime kesänä Annikilla oli työnäytös kaksipuoleisesta koukkumisesta, jolla hän teki kääntövaatteita. Siihen en ehtinyt perehtyä oman festariprojektini (hirsimökkineuletilkut) takia.
Kaarakan talon neulekoulussa oli viime torstaina aiheena koukutut lapaset.
Tarvitaan paksumpaa lankaa 100 g ja ohuempaa lankaa 50 g aikuisten lapasiin. Koukku on kuin virkkuukoukku, mutta koukku molemmissa päissä = tunisialainen virkkukoukku.
Otin ensin valkoista Easyä ja väriävaihtavaa beessiä Smartia ja 5 koukun. Ope-Elise näytti kädestä pitäen, miten tehdään. Piankos sitä oli eka lapanen peukalon kohdalla.Halusin kokeilla fuksialla Easyllä ja punakirjavalla Smartilla, Viljan kokoa. Kivan näköistä siitäkin tuli:


Kokonaan kotona tein nämä pikkupojan, Otson lapaset; näissä on raita varressa ja kuvio kämmenselässä. Tämän keksi kaksi kurssilaista, jotka ilmeisesti eivät olleet ennen koukunneet; he ottivat silmukan koukulle sisäpuolelta, puolta työläämmin. Varmaan tässä on vielä muitakin tapoja koukuta ja kuvioida.Tässä vielä kaikki tähän asti valmistuneet yhteiskuvassa kahvila Herkkukontin pöydällä kuvattuna. Seinäjoen seudun Tikkuajat kokoontuvat siellä parillisen viikon torstaisin. Tänään ainakin neljä Tikkuajaa kokeili mukana olleilla langoillani tätä meille uutta tapaa rasoittaa kätemme.


 Viime viikonlopun olin taas Kansalaisopiston Paperimassanukkekurssilla. Tässä maalaamani kädet ja jalat kuivumassa kaimani tekemässä telineessä:Nyt viikonloppuna menen Järvilakeuden kansalaisopiston kahvipussikurssille Lappajärvelle. Sain tänää peruutuspaikan, vielä pitäisi pestä kahvipusseja huomisillaksi.

11 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

No olet sinä ahkera. Kivoja töitä kaikki!

Unknown kirjoitti...

Hienoja lapasia. Taitaa olla kivaa tuo koukuttaminen. Kivaa kahvipussiviikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Sorry, tuo Maaritin kommentti on oikeasti minun. Olen tyttären koneella, enkä hoksannut muuttaa hekilöllisyyttä. Jukaisen tään nyt anonyyminä. ;-D
Marleena Onnenaikaa blogista

intsu kirjoitti...

Nuo sun lapasesi ovat niin kivan näköisiä. Minä en ole saanut valmiiksi yhtään paria. Kyllähän se koukkuaminen kivaa on,mutta koko aika on muka kiireellisempiä töitä. Voi,että sä olet ahkera,kun jaksat joka paikassa kulkea. Kiva nähdä millaiset ihanuudet noista nukeista tulee ja sitten kahvipusseistakin! Kivaa viikonloppua sulle.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Vautsi vau, miten komeita rasoja!!! Niin pehmoisen ja lämpöisen näköisiä.
Tyynystä tuli kaunis, Kirstin näkökulmasta kannatti olla Mallimyöhäinen, niin hän sai peiton lisäksi tyynynkin :) Ihanaa, kun Annikilta löytyi aikaa ja innostusta. Minulla on kotona kassillinen vauvapeittopaloja, ties milloin ne saan koottua tai delegoitua eteenpäin.
Mukavaa käsityöviikonloppua, kiva kun sait peruutuspaikan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

No oletpa ollut ahkera, Upeita nuo koukutus lapaset. Tyynykin on kaunis

Sipi kirjoitti...

On se vaan koukuttavaa puuhaa! Hienosti oivalsit tuon kuvioinnin lapasiin, saa monen näköisiä :)
Kaunis tyyny!

Seijasisko kirjoitti...

Ihania töitä- varsinkin nuo lapaset.<3 Jäänpä odottelemman mitä saat kahvipusseita tehtyä.

Matleena kirjoitti...

Taas olet tehnyt monenlaista hienoa ja mukavaa! :) Monet lapasetkin koukunnut. Ja lisää päästään näkemään kahvipussikurssin tuloksina.

JaanaM kirjoitti...

Olisi kiva oppia tuo lapasten tekeminen.. Näyttävät tosi hienoilta!
Ja löysin sen kertakäyttö-lakanan, onko sille vielä käyttöä?

Malli45 kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista! Lapaset ovat kauniita ja lämpöisiä ja erilaisia.
Kiitos Jaana, löysin niitä Anttilasta, mutta pidä jemmassa, jos tytöt innostuvat karkkipaperipussukoista!