lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kaikki Sytomyssyjä virkkaamaan ja neulomaan!


Seinäjoen sairaalasta ovat sytomyssyt loppuneet, ainakin naistentautien osastolta. He ovat toivoneet niitä lisää! Moni Tikkuajakin on luvannut niitä virkata ja/tai neuloa. Toivomme teidän kaikkien osallistuvan, jos vain suinkin mahdollista!
Vastaanottopaikat ovat Tikkuajien tapaamiset joka toinen torstai, parillisina viikkoina, Torikeskuksen Herkkukontissa klo 16-19.30. Rustoopuoriin voi viedä, samoin Kauhavan Kangas-Aittaan. Valitettavasti Käsityöaitta Fiona joutui lopettamaan toimintansa!
Perjantaina meidän tie vei Seinäjoen Sairaalaan ja päivän onnistunut käynti oli gynen osastolla. Henkilökuntaa oli kahvihuoneessa ja he kilvan kertoivat, miten ilahtuneita sytostaattihoidoissa olleet potilaat ovat olleet myssyjä valitessaan.  Hauskaakin on ollut! Joku oli toisella kertaa halunnut ottaa toisenlaisen myssyn ja yksi hoitaja "tunnusti" antaneensa.
Toinen käyntikohde oli vanhimman veljeni käynti kirurgian polilla, jossa piti otettaman koepala luomesta nenän vierestä. Häneltä leikattiin viime kesänä kaksi melanoomaa rinnasta. Mutta veljellä on neulakammo! Puuduttamatta ei voitu näytettä ottaa! Koepalan otto jäi seuraavaan kontrollikertaan tai nukutukseen!Nämä myssyt on Novitan puro batik-lankaa. Virkkasin 4,5 koukulla puolipylväitä kaksi samaan silkukkaan. Minusta kaunein tiheä virkkausmalli. Virkausmallin ohje oli muutama vuosi sitten Kotilieden Kesäkäsityöt-liitteessä. Toiseen virkkasin spiraaleja "huipulle".


Tämä myssy on Novitan LuxusCottonia. Tämä on virkattu "poikkipäin". Viimeksi on virkattu kupu ja ommeltu takasauma.


   Tämä myssy on Esiton virkkauslankaa, siis paljon ohuempi kuin edelliset.


Tämä on myös Esitoa.


Nämä on Tarja-Äipän virkkaamia.


Tämän ihanan pikkutuvan kuvasin Vanhemman Poikani ja hänen Vaimonsa ihanan punaisen tuvan pihalla. Lienee ollut lintujen ruokintatalo!

Juuri nyt luen Natascha Kampuschin kirjaa "3069 päivää". Järkyttävä sitä on lukeakin!


4 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

En olisi uskonut, että myssyistä on noin kovasti tarvetta. Kauniita myssyjä jälleen kerran.

Sipi kirjoitti...

Hienoa että myssyily jatkuu, tarvetta kun tuntuu olevan, useammankin pipon verran jos toiset vie mukanaan kaksin kappalein!
Ihania myssyköitä olet sinäkin ehtinyt virkkailla, tuo puolipylväsmyssy näyttää tosissaan kauniilta, tiiviiltä mallilta :)

Marifetane hobi kirjoitti...

Hei ystäväni, kaunis hatut käsissään kaikki Terveydenhuollon, Nähdään taas pääsin katsomaan blogiisi rakkautta.

-H kirjoitti...

Wau. Todella hieno juttu että kaikki myssyt ovat löytäneet omistajansa. Pitääpä itsekkin katsoa jos välillä pystyisi tekemään käden kipujen ohella eres jonkun myssyn.