torstai 14. kesäkuuta 2012

Karjalan tuliaisia

Olimme Eparin 85v-juhlamatkalla s 12. Teen omat matkakertomukseni ensi viikolla. Nyt piti käydä maalla kylvämässä...Kotimatkalla kävimme Uudessa Valamossa ja Lintulassa. Nämä kanat ja ristit ostin Lintulan matkamuistokaupasta.

 
                   Tämä munkki on kotoisin Valamosta

  
   Samoin tämä naisnukke; Lintulan vastaavan jätin, harmikseni, ostamatta.


Maatuskan ostin Sortalasta hotellimme edustalla pihapuotiaan pitävältä sortavalaiselta myyjältä. Hän oli oikea "kauppanainen". Hän sanoi, ettei Vanhasta Valamosta voi ostaa mitään... Magneettimaatuskat ostin muuten Vanhan Valamon rantakojusta.Nämäkin on Lintulasta, todennäköisesti jonkun nunnan virkkaamat. Tosin hävyttömän halvat. Vain 14 euroa!
Joku matkakumppani oli harmitellut, kun ei siellä oikein ollut mitään ostettavaa, kun itsekin osaa kaikenlaisia käsitöitä tehdä, kertoi mieheni. (Joka varmaan oli samaa mieltä!?)
Minä ostan toistenkin tekemiä, ainakin harvinaisia, koska en ehdi tekemään kaikkea itse. 


Viikonloppuna on Kauhavalla Puukko- ja Käsityöfestivaalit ja käsityöretretti. Tulkaa mukaan! Sieltä saa ostaa ruokaa ja kahvit; lapsillekin omia työpajoja!


Niistä myös juttuja ensi viikolla, mahdollisesti...

9 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Voi sulla on varmasti ollut kiva Karjalan reissu. Hienot nuo kanat käsityöltä näyttää.

Paula kirjoitti...

Hienoja Karjalan tuliaisia. Kyllä minäkin matkoilla löydän yleensä ostettavaa, ja varsinkin arvostan toisten tekemiä käsitöitä.

Villiviini kirjoitti...

Kivoja tuliaisia. Eipä se haittaa, vaikka ostaa samanlaista tavaraa, mitä itsekin osaisi tehdä. Ne on ne muistot näissä tuliaistavaroissa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Noissa sinun ostoksissa on ideaa! Matkamuistoja ja tukemista. Käsitöitä on erilaisia, ei voi pelkkää "hyötynäkökulmaan" ajatella.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Noissa sinun ostoksissa on ideaa! Matkamuistoja ja tukemista. Käsitöitä on erilaisia, ei voi pelkkää "hyötynäkökulmaan" ajatella.

Seijasisko kirjoitti...

Mukavia tuomisia!

Kaisa kirjoitti...

Ai te olitte sillä matkalla! Pitää katsoa lehtikuvaa tarkemmin... :)

Malli45 kirjoitti...

Mä en tietenkään ole niissä kuvissa, kun otin omia ;)

Sipi kirjoitti...

Lehtijutun näinkin ja miehesi kuvasta tunnistin ;) Mukavia ostoksia teit..ja vaikka osaa itsekin tehdä niin välillä on mukava ostaa toistenkin tekemiä. Nuo virkatut kanat on hienot :)