perjantai 5. huhtikuuta 2013

Wingspanit

Wingspania olin katsellut jo pidemmän aikaa; Facebookissa on monia käsityöryhmiä, joissa esitellään toinen toistaan kauneimpia tai hauskempia töitä! Minulla oli "jossain" Novitan Puroa, mutta missä? 
Uuden kodin posti on Parolan Valintatalossa ja siellä oli Puroa edullisesti :)
Koska paketti tuli minulle, hain sen itse. Sain siis tilaisuuden ostaa ihanan herkullisen väristä Puron Takkatulta; siis tuo alempi keeppi. Se on valmistunut jo syksyllä, mutta kuvista tuli julkaisukelvottomia ja niinpä sain odottaa Pääsiäiseen asti, kun tytär, muisti ja minä, samoin kuin keepit, olimme samassa paikassa samaan aikaan.Tämän Puron löysin (hankittu Sopurahasta Seinäjoelta pari vuotta sitten) saunasta, joka meillä oli varastona odottamassa kylpyhuone-saunaremonttia. Ennen remonttia sauna piti tyhjentää...
Lanka Novita Puro, Ruska. Tässä on silmukoita 80, pyöröpuikko nro 6.


 7 viuhkaa, langankulutus n 400g


Tämä on sitä Takkatulta. Pyöröpuikko nro 6, silmukoita on 70 ja kolmioita 7, lankaa 350g. Ja niinkuin näkyy, kuvaajani keskittyi enemmän kameran säätöihin kuin siihen, miltä malli näyttää :)


Tässä molemmat keepit keittiön matolla. Missään kuvissa värit eivät ole ihan oikeita. Pääsiäismaanantaina oli todella kirkas auringonpaiste, joka vaikeutti värien näkymistä.
Minulla oli vielä kahta Puroa, Iltanuotiota ja tätä, josta neuloin jo keepin, mutta ajattelin tehdä niistä kahdesta väristä "raidallisen" ja vähän pidemmän, siis ainakin 90 silmukkaa; pitää kokeilla. Ilanuotiota onnistuin ostamaan vielä Lappajärven S-Marketista, niinikään alennuksella.
Nuo "salaostot!" johtuvat suuresta lankavarastostani; mieheni on langettanut minulle langanostokiellon! Minulla on p-a-l-j-o-n lankaa, muttei mitään lankaa paljon! Muuttaessamme minun piti hylätä lankojani maailman turuille :( Onneksi Tellu ei tullut ostamaan mun Purojani :) Ja on niitä muitakin...


Wingspaneja voi tehdä monenlaisista langoista ja jopa pitsisenä.

13 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Tämä on kiva malli ja langastakin tykkään. Itsellä tuo on vielä kokeilematta, purosta on nyt tulossa villatakki.

Helena kirjoitti...

Tämä on kiva malli ja langastakin tykkään. Itsellä tuo on vielä kokeilematta, purosta on nyt tulossa villatakki.

Matleena kirjoitti...

Kauniin näköisä keeppejä! Minullakin on tuota Puroa jonkun verran jemmassa kotona, pitääpä katsastaa, riittääkö se tuollaiseen. Viron villan loppujakin olen katsellut sillä silmällä, että niistä voisi tehdä wingspaneja. Ja se pitsi wingspan vasta kaunis olikin, kun sellaisen löysin, kiitos vinkkisi. :)

Elli kirjoitti...

Se on kaunis :)

intsu kirjoitti...

Kyllä on kivan näköisiä huiveja. me just viime kerralla saimme kauhavalta ohjeet tälläisiin. Minusta tuo oranssi sopii sinulle oikein ihanasti. Kyllä molemmat,mutta tuo kirkkaampi enempi.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kyllä nyt Tellua harmittaa, on tullut sun Purot aikaisemminkin mieleen, mikä kumma kun sitä ei osaa olla oikeaan aikaan asialla. Ajattelin, etten enää Puroista neulo, mutta ensi syksylle on taas haaveessa lapastehtailu.
Tosi hienoja molemma ja hyvät kuvatkin! Molemmat färit sopii sulle, enkä Iltanuotio on minunkin suosikki sinulle!

Paula kirjoitti...

Onpas hienoja. En ole aikaisemmin nähnyt näitä. Minäkin saattaisin osata.

Malli45 kirjoitti...

Iltanuotio on omakin suosikkini! Sitä oli pakko saada syksyllä :)

Marleena kirjoitti...

Voi, kuinka kauniita!!!!
Kiehtova malli Malli!

Sipi kirjoitti...

Onpas upean värisiä wingspaneja!

Itsekin ajatellut tehdä mutta tekemättä on vielä :)

Inkeri kirjoitti...

Hienot värit ja malli!

Jokke kirjoitti...

kivasti värit loimottaa.

Kaisa kirjoitti...

Voi kun kaunis malli ja aivan ihanat värit! Mulla olisi kilo Puroa... Hm... Vaan kun ei ehdi eikä jaksa neuloa!