sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Mumman kullat ja Sukkasadon viimeiset

Olin to-la mummattamassa tyttärenlapsia Hattulassa. Vilja 4v4kk poseeraa mieluimmin selin, taas tätänykyä. Poncho on tikkuajaystävä-Marin Usasta ostamaa akryylilankaa, jonka neuloin Viljalle ponchoksi, joka vain pikaisesti käväisi päällä. Lanka oli ihana neuloa ja jotenkin värit tosi kauniit. Vilja on taiteellisesti hyvin lahjakas ja aikaansaapa. Alla yksi perhekuvista. Näkyy osa toistakin työtä: paperinukkea. Yhdestä työstä mumma on tuftannut ryijyn, mutta viimeistely on vielä kesken....
Lapsi on IHME ja pieni lapsi vielä suurempi. Kun Otso 1v2kk oli meillä pari viikkoa sitten, hän ei juuri pitänyt lusikkaa kädessään, mutta nyt söi jopa aamupuuron ihan itse.
Ensiaskeleitaa Otso otti silloin pari viikkoa sitten, nyt ei enää konttaa edes portaissa, niitäkin pitäisi pystyssä mennä ylös ja alas. Heillä on kotona muutama porras sisällä; siinäpä mummalle vahdittavaa...
Virallisen Sukkasadon 2008 viimeiset tuotokset: Tuulan sukkia , kolme valmista paria ja yksi vaiheessa. Valkoiset on Lanettia, kerästä tuli kolme sukkaa ja neljännen vartta. Lisälanka oli ihan kolmen km päässä... Vaaleanpunaiset, joita on valmiina kaksi paria, on Novitan vauvalankaa, 50g riitti siis neljään pikkusukkaan. Sukat ovat vastasyntyneen kokoa, neulottu KnitPickseillä 2,5 ja 2,25. Ohje täällä . Toiset valkoiset menossa Lappajärvelle, jos eivät ole jo pienetkin, ja vaaleanpunaiset Vaakaan.

Rumankomiat Kurttusukat! Nämä pienemmät on sopusuhtaisen näköiset sukat. Langasta on hävinnyt vyöte, valitettavasti. Lanka oli aika hankala neuloa, koska siitä irtosi nöyhtää kuin mohairlangoista; koko ajan sai irrotella paakkuja langasta. Toivottavasti en löydä moista lankaa enää. Pidin kauan lankaa rumana, mutta kun "kaikki" kehuivat sitä ja nämä pikkusukat onnistuivat, niin munkin mielestä väri sopii tähän malliin hyvin. Sopinevat parin vuoden päästä Otsolle? Kurttusukasta tein siis pienemmän version, tässä mallineule on kuudella silmukalla. Kantapää on aina oikein, ranskalaiset kavennukset sileällä, sukan päällä kurttua. Nauhakavennus. Puikot KnitPicks 2,5. 100 g:sta tuli siis nämä molemmat Kurttusukat: Otson 3v

ja jonkun vähän mummaa pienempijalkaisen. Näissä on kurtun mallineule kahdekasalla silmukalla, kuten Matleenalta saamassani ohjeessa. Näissä lankakerä sisällä, koska näyttävät tyhjinä epäsuhtaisilta, kun päällisen kurttu vetää sitä kasaan. Vahvistettu kantapää ranskalaisella kavennuksella, nauhakavennus.


Käsityömessuilta ostamani jämä-Fabelista tein sukat ja kämmekkäät ja lankaa on vielä pari kerää. Olen aloittanut pipoa samalla mallineuleella, huiviakin kokeilin, saapas näkee, tuleeko tuluskukkaro.

Koko kesän odottelin kesää ja nyt odottelin aurinkoista päivää, että saisi vähän parempia kuvia. Kumpaakaan ei tullut, mutta onneksi on noita viimeisiä päivämääriä, kuten Sukkasadon päättyminen.


Muoks: Mulla netti toimii vähän huonosti. Näyttäisi, ettei mun linkit toimi, mutten poista niitä vielä, ennenkuin joku muu kertoo mulle, etteivät toimi, kiitos!
Kiitos Satu, mutta vika ei ollut se,vaan ne linkit oli kaikki peräkanaa. Tuulansukka-ohjetta en saanut suoraan esiin? Toimii nyt, siihen pitikin lisätä se www.
Muoks taas. Kurttusukka-lanka saattaa olla Fortissima Socka Mexiko Coloria; löysin kerän harmaata, valitettavasti.


5 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Kyllä suloisia noi lapsukaiset ja mummalla riittää puuhaa! Sulla on ahkeroituna kasa sukkia! Kyllä nuo Tuulan sukat ovat vauvan sukiksi vaan parhaita. Varsi tekee sen,että pysyvät niin hyvin jalassa.

SatuU kirjoitti...

Ihania kuvia!!
Ps. ota niistä linkeistä pois se alkuosa (www.blogger.com/) niin alkaa toimia. Jätä se http:// paikalleen.

Palaga kirjoitti...

Ihania lapsukaisia ja ihania sukkia! Minunkin pitäisi siirtyä pienenpiin sukkamalleihin, joulupukinkonttiin tarvittaisiin 3-7v sukkia.

Matleena kirjoitti...

Nyt ainakin kaikki linkit toimi!

Ihania mummanmussukoita sinulla! <3 Kauniit värit tuossa bonchossa!

Mukava nähdä kurttusukat täälläkin! Tuo lanka sopii malliin hyvin.

Matleena kirjoitti...

Sinulle jotain blogissani, poikkeapa kurkkaamaan!