maanantai 22. joulukuuta 2008

Arkihuolesi kaikki heitä....nauti Juhlasta!

To do-listalle kirjaston kirjasta otuksia ja nukkeja - sitten joskus... tämä to do-lista ei ole arkiasioita! Päiväkodin mumma kutsuttiin jouluaterialle, kiitos! Ruoka oli hyvää; Riitta keittäjä yrittää tavallista, mutta primaa pakkaa tulemahan. Entisen työhuoneeni (pienten lasten olohuone) toinen ikkuna on saanut pipariset koristeet.

Pihanpuolen ikkunaa koristivat linnut ja metsän tontut. Kas metsämökin ikkuna....onkin yksi lempilauluistani, jota olemme kymmenet kerrat laulaneet ruokaa odotellessa.


Oma keittiön ikkuna: onnenbambuja, yrttiteeaineksia, virolainen lasienkeli, Kaarakassa tehdyt kello ja rautalankasydän. Pihan takana paritalonaapurit ja sen takana oikealla häämöttää Villenraitin kerrostalo ja vasemmalla yllättäen noussut korkeampi kerrostalo, jossa postiautonkeltaiset parvekkeenseinät! Ihan silimä pökkää!


Tässä tarkempi kuva sydämestäni. Näitä teimme Sennarinäpissä Sipin ja Heleenan kanssa marraskuussa. Kahdenpaksuista rautalankaa ja taottuja pellinpaloja ja niistä sydän syntyy.


Huomenna aamulla vielä kaupasta Veljelle maitoa ja piimää, muut ruuat hänelle kotiin, osa piiloon, etteivät tule kerralla syödyiksi, jouluvalot ja tarvittavat pikasiivoukset, linnunruokatilanteen tarkistus ja täyttö, pyykit mukaan, roskat ulos ja postin haku.

Nuorempi Poika junalle klo 10.38, tai Mies on jo voinut viedä. Tavarat ja Koira ja Kissa autoon ja lähtö kohti Lappajärveä joulun viettoon. Pikasiivoukset siellä, kuusi kylmään suihkuun sulamaan, mahdollinen kakunteko ja uuniriisiohrapuuro muhimaan, sekametelisoppa kiehumaan ja jäähtymään hankeen?

Muutama päivä rauhaisassa, siistissä joulukodissa hyvää Atrian ruokaa nauttien. Vanhempi Poika on luvannut Pauloineen käydä ja muita sukulaisia naapurista varmaan myös.


Joulurauhaa kaikille!
10 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Suloista Joulua sulle sinne mökille!

tohveli kirjoitti...

Rauhaisaa Joulunaikaa!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hyvää joulua sinullekin!

TeSa kirjoitti...

Rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle.

Rasa kirjoitti...

Hyvää Joulua!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upea tuo sydän. Mukavaa Joulunaikaa sinulle!

SatuU kirjoitti...

Hyvää Joulua !!

JaanaM kirjoitti...

Rauhallista joulunaikaa!
Nähdään ensi vuonna!

Satu H kirjoitti...

hyviä pyhienjatkoja vielä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mikkelissä Esan luona jouluna tapaninpäivänä. Kummipoikani Antti Turusta etsi minulle sivusi, oli mielenkiintoista ja kodikasta katsella sinua ja töitäsi. Palataan arkena asiaan! Hyvää uutta vuotta ja kiitos ihanasta joululahjasta!

Rakkain terveisin,
Vanha ystäväsi Pastori