sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kukkasukka-tossuja

Kaarakan neulekoulussa lokakuun puolivälissä oli aiheena Kukkasukat. Tämä on joku vanha malli, johon on Kaarakassa tehty tarvike- ja ohjepaketteja. Paketissa on neljä eriväistä Sisukerää ja ohje. Koska aloitin kurssilla, ohje on tietenkin lukematta.
Ylimmät tossukat on vähän isommat kuin ohjeen 38-40. Tummavioletti-vaaleanpunaiset on hiukan matalammat, n 38. Pienet keskellä on 5 v:lle ja alimmat 2 v:lle. Alimmat tossukat tein tarkoituksella raitakohdan nurjapuoli päällepäin. Tyytyväisenä päättelin jo toista tossua, kun huomasin, että kukkakuvio onkin ohjeen mukaisella oikealla puolella. Niinpä tuli pakollinen tauko, koska lanka oli loppumassa; ei niistä saisi kolmatta eikä varsinkaan neljättä tossua. Näissä tossuissa on takasaumassa hiukan kasvunvaraa, kuten jossain kuvassa näkyy, että saumanvarat on vielä ompelematta. On siis yksi pariton vielä odottamassa tekijäänsä. Näitä oli hyvin koukuttava tehdä: vielä tämä kukka ja tämä ja vielä...Tossukoihin on jo liukuesteaine ostettuna.
  


Blogger on tehnyt muutoksia, joita en ole vielä oppinut. Kuvat ovat kaikki allekkain ja tekstit tulleet ensin kuvan alle, mutta jossain vaiheessa kiivenneet yhteen pötkyyn. Nyt en ehdi opetella tätä enempää, kun olen lähdössä Hattulaan, pitkästä aikaa, sairasta lasta hoitamaan. (ei vielä sikainfluenssaa)

6 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Kauniita tossukoita!

Mia N kirjoitti...

Moi,
Huomasin että olet Face Bookissa.

Liityin eilen. En tiedä siitä oikeasti vielä mitään.

seijap kirjoitti...

Nuo tossukat ovat ihania. Melkein jo olin tilaamassa.
Tervetuloa Hämeeseen

intsu kirjoitti...

Voi,siellä on ollut tossutehdas pystyssä! Kauniita,niin kauniita tossukoita!

Sipi kirjoitti...

Hienoja tossuja ja monet! Itselläni on vasta kahdet tehtynä, toisia ei ole kyllä edes vielä ommeltu kasaan, mutta tehty kumminkin :)
Mukava kaunis malli!

Palaga kirjoitti...

Kaunis malli, melkein tekisi mieli tilata ohje ja langat! Nyt ei kuitenkaan rahat riitä :(