perjantai 17. syyskuuta 2010

Valkoturkkien villoista sukanlapoja

Kauhajoen ruokamessuilta ostin vyyhdin 30 % Samojedinkoiran ja 70 % lampaan villoista Ylistaron kehräämössä kehrättyä lankaa. Lanka on, kuulin ma, paljon villaa lämpäisempää. Ehken enää tarvitse kaksia- kolmia villasukkia, yölläkään.


                  Tämä ihana sessu, Tuulian Vuononvaltias, poseeraa Valkoturkki-lehden 2/2004 kannessa. Kansikuvan ottanut Katja Korhonen, kuvasin kannen.


Langan myyjä lupasi, että vyyhdistä tulee naisen sukanlavat. Varren tein tutulla perinnevarrella Seiskaveikasta. Kudoin nelosen bambuilla, koirankarvalankaan olisi saanut olla isommat puikot. Jouduin kahteen kertaan vähentämään lavasta silmukoita.Lanka riitti vielä Otson, 3v, sukanlapoihin. Varressa lankana värjäämäni Seiskaveikka.       Osallistun Kansalaisopistossa kaikkiin nukkekursseihin. Tässä Ilmenukke, tutummasti Rebornvauvanukke. Teen tällä mallilla, mutta ehkä vähän vähemmän maalia ja ripsiä.
Tämän nuken tekijää en tiedä, koska opettajalla oli myös muiden tekemiä nukkeja malleina info-illassamme tänään.

3 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kauniita sukkia ja tosi mielenkiintoista tuo koirankarvalanka!Voi kuinka meilläkin koiruuresta lähtee paljon karvaa,tulisi koirankarva-asusteita:)Suloinen nukke. Mielenkiinnolla odotan minkälaisen sinä teet:)

vilukissi kirjoitti...

Koirankarvalangalla on myös terapeuttinen vaikutus, se auttaa reumaattisiin särkyihinkin!! Saisinkohan mä taas täällä porukkaa virkkaamaan myssyjä...kalseat ilmatkin ovat tulossa.

-H kirjoitti...

Terveisiä Koskenkorvalta. Itse voin kertoa nuosta koirankarvalangoista, että kaikki rodut eivät siihen kelpaa/suositella. Itse kerään väreittäin; harmaat, valkoiset ja ruskeat karvat eri lootiin ja kehruutan eri värisiä lankoja joita värjään myöskin. Oikein käytettynä se todellakin on lämpöisempää kuin lampaanvilla. ;) Itse jopa välillä huovutan koirankarvaa villan sekaan.