sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kauhavan Puukko- ja Käsityöfestivaalit ja -Retriitti


Festarit käynnistyivät taas tänä vuonna hyvin ruuhkaisena viikonloppuna. Tänäkin vuonna oli paljon rippi- ja muita juhlia;  Provinssirock ja Kristiinankaupungin avoimet portit; kaunis sää mökkeilyyn...


Festareitten piha-alueella oli myytävänä monenlaisia tavaroita; mm nämä puuveistokset ihanine otsoineen ;)Puukkofestareilla on tietysti puukonheittokisoja. Kuvan nuorimies aloitti hienosti: napakymppi; seuraava meni vähän ohi, mutta tulokseksi hän sai 24 pistettä, kun seuraava heittäjä, jota en ollenkaan nähnyt, sai vain 4 pistettä!


Neulekahvilan perällä oli Kauhavan Kangas-Aitan ja Käsityöklubin osasto: seinä täynnä erilaisia tossuja...Tunisiaisella virkkuutekniikalla koukuttuja töitä...


olisi voinut tehdä rintamerkkejä, rintakukkia serveteistä tehtiinkin...


Siellä oli myös Neulekahvilan juontaja Laura Jurkan omia kekseliäitä ja kehitteilläkin olevia käsitöitä: kortteja, rasioita, talventörröttäjiä, astioiden "vaatteita", puita, mietelausemagneetteja...


Järvilakeuden Kansalaisopiston luokassa oli monenlaisia töitä vanhoista kirjoista askarrelluista hyöty- ja koristetavaroista, kudotuista matoista, kahvipussikasseihin, tauluihin...vaateompelukursseilla ommeltuihin monipuolisiin vaatteisiin. 
Yläkerrassa oli taidenäyttely.


Illalla istuimme Kauhava-salissa sukkia kutoen Kauhava Big Bandin konsertissa Unto Monosen musiikista nauttien; ihanasta Satumaasta Kohtalon tangoon; solisteina Erkki Mustikkamäki ja Helena Taijala. Valitettavasti Taijalan ääni jäi mahtavan orkesterin alle...Konsertin jälkeen alkoi varsinainen neuleretriitti Squastilassa! Nyyttikestien tarjoilupöytä, pöytä ja tuolit, patjat lattialla, vessa ja suihku eteisestä; siis ihan oma rauha; yövartija tuli sopivasti pulloja aukaisemaan. Voi, että me naurettiin! Kaikelle!
Nauru ei johtunut juomista vaan hauskoista puheista ja uusista hauskoista kauhavalaisista neulojista! Ja taas me naurettiin... Aamulla moni jo tiesi, että retriittiläisillä oli ollut hauskaa;) (kuulimme) Neuloimme kahteen asti
ja nukuimme muutaman tunnin hyvin ja taas me naurettiin...
Osallistuimme Kauhavan Marttojen ja Kirjallisten ompeluseurojen projektiin neuloa ensi vuonna syntyville kauhavalaisille vauvoille (n 200)  ns junasukat, Tuula-vauvan sukat. Omani ovat Kangas-Aitan lahjoittamaa Silje-alpakkaa; puikot 2,5 lainasin Martoilta. Lyhensin varren kerroksia, koska sukista tuli pienemmät kuin ohjeessa. Fibro-ongelma näkyy käsialassa... Festareilla on monenlaisia kilpailuja, kuten miesten ja naisten leikkimieliset käsityökisat. Naisten kisassa kilpailijat virkkasivat ketjusilmukoita matonkuteesta kiertäen neulekahvilaan rakennettua rataa; tässä toinen kerä polvien välissä... Miehet leikkasivat raappahousut matonkuteiksi tai se oli tarkoitus; he innostuivat tekemään omia sovelluksiaan raappahousujen uusiin tulemuksiin; ainakin yhdet shortsit, eipä juuri kudetta!
Festarikassikisaan osallistui vain käsityöklubilaisia! Tässä kilpailukassit. (En lukenut kilpailuohjeita, joten en tiedä, mitä oikein haettiin. Kivoja ja hauskoja, kauniita kasseja kaikki, mutta mun mielestä vain yksi varsinainen Käsityöfestarikassi! Nro 6! 


Suosikkini voittikin varsinaisen kilpailun! Toiseksi tuli nro 1 ja kolmanneksi nro 4 eli "Tyttösten karkkikassi". Yleisön suosikiksi nousi kaunis pitsikoukuttu kassi, nro 1.  

Festareilla oli myös essu- eli kaatinäyttelyt; koululaiset olivat tuunanneet omat essunsa, jota saa edustaa hauska runsaskoristeinen essu.


Mulla oli työvuoroni noissa rintamerkeissä ja -kukissa. Lisäksi sain neuvoa englantilaista silmukoiden luomista ja kinnasvirkkausta...


Tarjalla on 3-osainen postaus ja monta erilaista kuvaa ja Tellukin blogannee, kun ehtii...


En ymmärrä, miksi jää niin paljon tyhjää tilaa väliin!

6 kommenttia:

Äipän touhut kirjoitti...

Huomenta Malli, Kiitos sulle hyvästä ja kivasta Retriitistä. Sulla on kiva näkökulma Festareihin, Kyllä minä voitostani kirjoitin blogissani. Se oli ihan ekana eilisessä postauksessa. Postauksia tuli kolme, kun ne muuten olisi tulleet niin pitkiksi.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos jälleen mukavasta seurasta <3
Hyvä postaus: saa todella oikean kokonaiskuvan festareista, on ne kyllä monipuoliset ja tunnelmaltaan kivat. Valokuvatkin ovat tosi hyviä.

intsu kirjoitti...

Oih,oih kun teillä on ollut ihanaa! Paljon kaikkee mielenkiintoista. Ensivuonna minäkin tulen!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Malli, ihanaa lukea!!

Sipi kirjoitti...

Teillä oli hyvä viikonloppu :)

Matleena kirjoitti...

Niin kaunista paljon ja teillä retriittilisillä niiiiiin mukavaa! Ja siellä minäkin olisin voinut olla, huoh. No mutta aina ei voi olla toivomassaan paikassa, mutta ehkä ensi vuonna.