perjantai 5. kesäkuuta 2009

Kaarakan talossa tehtyä

Aloitin Kaarakan talossa Seniorinäpissä heti päästyäni eläkkeelle syksyllä 2005. Joukko on lisääntynyt ja muuttunut, meitä alkuperäisiä on vain kaksi jäljellä. Mutta koko ajan on ollut mukavia ihmisiä. Kaikki eivät ole eläkeläisiä vaan mukana on ollut abi ja vuorotteluvapaalainen. Jos on päivällä vapaata, voi tulla näihin ryhmiin. Kaarakan talossa voi tehdä monenlaisia käsitöitä: näitä, mitä olemme esitelleet blogeissamme, mutta myös kutoa kangaspuilla matoista huiveihin tai neulekoneella laukuista jakkuihin ja sukkiin. En olekaan tainnut saada neulekoneella hopealangasta, siis metalli-, neulomaani kaulakorua ihan valmiiksi.

Tämä Viljalle tekemäni viitta on ensimmäisen vuoden satoa. Värjäsin harmaan villakankaan, neulekoneella neuloin reunakaitaleet ja huopuvalla langalla huovutin kädet verillä kuviot.Viitta on kiva vaate lapselle, koska se menee monta vuotta, se on helppo heittää vaikka nukkuvan lapsen päälle. Villa lämmittää ja viilentääkin.
Kuvia suurentamalla näkee tahratkin!

Tämän vuoden satoa on tämä pikkuruukku. Se on tehty valmiista pienistä mosaiikkipaloista, joita oli kyllä jäljellä valikoitunut lajitelma. Kukkaa siinä ei vielä ole, mutta joku hento siihen sopii, koska ruukku on pieni.

Kuvaa suurentamalla vasta huomasin, että tämä on saumaamista vaille valmis. On se jo valmis.


Olen aloittanut Kevätpäiväntasausyllätyshuivia ja kutonut sukkia, joihin kantapää tehdään viimeiseksi. Sukanlavoista tuli hiukan liian pitkät enkä ole varma siitä kantapään kohdasta onko se liian kapea. Olisi kannattanut tehdä ensin toinen, mutta tein molempia yhtäaikaa. Varret ei ole ihan tavallista kairaa, joten en viitsisi purkaakaan...

Opiskelen Pariisin kaupunginosia ja karttoja, jottemme lähde liian kauaksi lanka- tai kangaskauppaa etsimään. Varsinkin, kun Mies ei ole niistä yhtä innostunut kuin kumppanini Lontoossa...

3 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kyllä söpö lapsen viitta.kuin Punahilkalla sadussa. Ruukkukin on kivan näköinen. Joopa,joo toiset sitä matkustaa koko ajan ihaniin paikkoihin! Sun Lontoon kaverin kanssa matka vois kyllä olla käsitöiden osalta antoisampi:D Mutta on siellä Pariisissa vaikka mitä muutakin nähtävää ja koettavaa. Oikein ihanaa reissua sinnekin

Kisumumma kirjoitti...

Ihania töitä olet tehnyt. Olisipa kiva löytää tuollainen paikka, jossa vois toisten kanssa käydä puuhastelemassa kaikkea kivaa.
Ja voih....Oletko lähdössä Pariisiin? Kateeksi käy, täytyy myöntää, niin kovin on aina tehnyt sinne mieli. :)

Malli45 kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Olemme menossa vikon bussimatkalle; Travemundeen
ensin laivalla, ollaan Saksassakin yötä, Pariisissa olemme 3 päivää, matka jatkuu Brysselin kautta Antwerpeniin, josta lennämme Suomeen.
Valitettavasti Herättäjäjuhlat on täällä samaan aikaan, mutta oli vain yksi matka, vaikka piti olla kolme kesän aikaan.