lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kesäsää vaihtelee

kuvassa suomalainen turisti keväällä 2007 juoksee aidolla Olympian kentällä, kuva sopinee urheiluosuuden takia tähän juttuun


Maanantaina kuuman auringon paistaessa mustien housujen verhoamiin sääriini kesän avaajina Seinäjoen torilla olivat mm kaupunginjohtaja ja kirkkoherra. Yhteisesti lauloimme Risto Nevalan johtaessa Satumaan, Sininen ja valkoinen ja Suvivirren. Mahdollisuudesta laulaa yhdessä Suvivirsi juhla onkin saanut alkunsa. Kaupunki tarjosi kansalle kahvit, muttei sitä juhlan kuluessa eikä loppuessa mainittu. Luimme sen tiistaina lehdestä. Pulla oli loppunut, loput olivat saaneet jäätelöt.

Keihään juhlaa-kisassa tänään lauantaina sää oli kaukana kesäisestä. Pukeuduin talvitakkiin, huiveihin, myssyyn ja käsineisiin. Naisten kisan loputtua oli väliaika, joten kävin hakemassa autosta huovan, jolla matkalla katselin keihäsmiesten verryttelyheittoja kentän takana. Olin ihan muutaman metrin päässä Pitkämäestä ja Thorkildsenistä ja muista heittäjistä. Pitkämäen olen nähnyt elävänä ennenkin, hänhän asuu toistaiseksi Seinäjoella; Thorkildsenin puserossa oli nimi.


Kentällä kuulimme, että miesten kisa alkaa tasan 14.47, koska se televisioidaan. Emme varmaan olisikaan menneet sinne palelemaan.


Koska oli näin kylmä, en ottanut käsityötä mukaan, mutta jotakin käsillä tehtävään oli tarvetta. Merkkasin kaikki tulokset ylös. Kynähän pysyy hanskakädessäkin. Aurinko välillä paistoi heittäjien silmiin, mutta katoksessa istuville se ei paistanut.


Voittaja olisi saanut olla suomalainen! Yleisö kannusti kovasti kaikkia yhdeksää kisaajaa. Mikähän pohjalaisista tekee hyviä keihäänheittäjiä, kun kuudesta suomalaisesta viisi on Pohjanmaalta?

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tänään näin kunnantalolla yhden liikunnanohjaajista, joka oli menossa kolmeksi tunniksi kentälle paleltumaan avoimen Cooperin testin toimitsijaksi. MELKEIN (huom!) mieluummin tein vaaleja, sain sentään olla sisällä.. ;)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Voi aivan tuli kylmä kun tekstiäsi luin :) Harmittaa, kun norjalainen kilpailee yhtä aikaa Teron kanssa, on niin paha vastus. Tero on kyllä sellainen söpöläinen hymykuoppineen, vaikka ei norjalaisestakaan mitään puutu. Mukavaa sunnuntaita.
Ihania käsitöitä siellä Seniorissa olet tehnyt Vilman viitta erityisesti, tykkään punaisesta.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Voi anteeksi viitta on tietysti Viljan, joka muuten on tosi kaunis tytön nimi. En taida vielä olla täysin hereillä...