perjantai 19. syyskuuta 2008

Sukka- ja lapassatoa

Tästä tulossa Neulomosukka, jota Novitaklubin sivulla yhdessä tehdään. Jotkut siis suunnittelevat ja neulovat, toiset suunnittelevat, mutteivat neulo ja toiset neulovat, mutteivat suunnittele. Tämän olisi pitänyt olla Nallea, mutta mulla ei ollut ja kuten tunnettua eläkeläisellä on kiirus, niin menin Kaarakan Tuftauspajasta Rustoopuorin kautta napaten sieltä Sisua Tikkuajien tapaamiseen muutenkin jo myöhässä. Olin jo aloittanut sukat Seiskaveikasta, jota oli kotona on sitä Nalleakin jossain, mutta siitä tuli liian suurta. Rondon Nallestakin aloitin, mutta se on tummanharmaata ja näissä sukissa pelataan eniten vain erilaisilla silmukoilla, niin eihän siinä oikein palmikot ja pitsikuviot näkyny. Sitäpaitsi sekin on ohutta. Jos jaksais etsiä sitä Nallea, niin vois aloittaa uusia sukkia, kun ohjeet tulevat vähän hitaasti....
Otsolle, 1v, sukat Seiskaveikasta, puikot 4 bambut, vahvistettu (muunnos)kantapää ja sädekavennus.Näitä tein kahdet, toiset Viljalle 4v ja toiset Heidille 11v, lankana Seiskaveikka, viinipunainen ja luonnonvalkoinen. Tein näitä "Olgana", kunnes kälyni kertoi Senja-tätinsä tikunneen näitä joskus 30-luvulla Lappajärvellä, niin nämä on nyt "Senjat". Ainaoikein-kantapää on vaihteeksi kiva ja varmasti tarpeeksi kestävä lasten sukkiin.


Nämä lapaset on myös Seiskaveikkaa. Nämä kaira-rasat sopii monenkokoiseen käteen ja päällisrasooksikin, kun joustavat.Otso tarvitsee unirasoja, tein kuitenkin peukalot, jos vaikka puistomatkalla herääkin, niin saa lapiosta kiinni. Nämä on Isoveljeä, kudottu uusilla 20cm:llä viitosen KnitPickseillä.Tässä Fortissima Sockaa kaksinkertaisena sukat ja lapaset Otsolle. Kaira 3o, 1n; kantapää ainaoikein ja nauhakanennukset.
Nyt pitäisi pakettia laittaa taas, mutta sain virtuaalisesti flunssan (luin Tuumooksia!!!!), näytän aivan kauhialta ja yskin ja on vähän lämpöäkin. Menisihän nuo unirasat ja Viljan sukat kirjeessäkin, postilaatikko ei ole kaukana ja onhan se talonMieskin....


7 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Voi kun olet ahkeroinut niin monet sukat ja lapaset. Tosiaan, mikä kumma se kun eläkeläisenä on aina kiirus!!

Terhi kirjoitti...

Elsi kiittää! Hienoja käsitöitä olet taas väsännyt ja paaaljon.. kyllä saa lapset olla mummistaan ylpeitä!

seijap kirjoitti...

Ihana nähdä nuo sinun neulomosukkasi. Keltaisessa näkyvät kuviot kivasti.

Mukavaa viikonloppua sinulle.

Kaisa kirjoitti...

Yritä nyt päivittää koneesi virysturva, ettei mun seuraavat taudit tartu! :D Kyllä mäkin vähän herkkänahkainen olin kun tauti oli pahimmillaan. Ainakin huomionkipeä...

Solveig kirjoitti...

Heippa. Lankaa on Lanka-aitassa. Varasin sua varten viikoksi koko nipun värjäämääni. Käy valitsemassa mieluisat. Ihana, että tykkäsit!

Ja aivan kertakaikkisen ihanaa sukanvartta! Meidän lapsilla on syksyiseen tapaan lapaset paripuolina, mutta en ehdi nyt kutoa uusia. Siksi niin haikein mielin katsoin noita kaikkia lämmittäviä asioita täällä blogissa. Huokailin.

Sipi kirjoitti...

Oho onpas sulla jo monet sukat ja rasat valmiina :)
Tuo neulomosukan varsi näyttää uudessa värissä oikein hyvältä!

Satu H kirjoitti...

ootpa ollut reippaana kun noin paljon oot saanut aikaan! multa on mennyt ihan ohi tuo neulomosukkahomma, kuullutkaan moisesta..