keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Sukkaa pukkaa, Sukkavartaankadulla kävelty

Sukkasadon Hillokellariin sain parit sukat tehtyä: Otsolle,1v, sukat Fabelista, puikot KnitPicks 2,5, varsi Olgaa, kantapää ainaoikein. Kuvaamisessa tuli kiire, kun piti saada sukat pakettiin ja postiin, kun Viljalla on nimipäivä perjantaina. Vilja, 4v, saa nämä vaaleanpunaisesta Isoveljestä Crocks-saappaisiin tehdyt sukat. Kärkialoitus, tiimalasikantapää, varsi 1o,1n-kairaa, suussa levitys. tarkoitus oli opetella ranskalainen kantapää Ullasta, mutta kun silmukoita oli vain 6 puikolla, piti tyytyä ennen opittuun. Uudet KnitPicksit ostin Tampereen Taitoshopista, mutta hinta oli tosi suolainen: Viiden numeron sukkapuikot, 5 kpl, 20 cm, maksoi 18,30€. En ole vielä löytänyt vastaavien hintaa muualta. Mutta on niillä ihana neuloa, kun ei taivu ja luistaa hyvin..
Olin perjantaina Tampereella Helsingin Lastenlinnan Lastenhoitajakurssin 149 43v-tapaamisessa. Meitä oli mukana 12 tällä kertaa. Tapasimme ensimmäisen kerran 3v sitten ja nyt sovimme tapaavamme seuraavan kerran 10.10.-10 klo 10 Helsingin Lastenlinnassa. Muistelimme opiskeluaikojamme, kuinka vastuullisia retkiä ja tapahtumia oli kontollamme...
Suunnistaessani ravintola Pellavaan, jossa tapasimme, osuin intohimoiselle neulojalle sopivalle kadulle: Lauantaina kävimme kurssikaverini kanssa ostoksilla mm Nukkelassa, josta ostin tämän ihanan nuken Viljalle joululahjaksi. (Jos maltan sitä niinkauan pitää salassa!) Miss Corollen Camille-ballerina on 33 cm pitkä tyttönen. Virkkasin hänelle boleron jämälangasta. Kenkiä pitää tehdä itse, koska vaatepaketin kengät eivät olleet ollenkaan samaa tasoa kuin merkin isompien nukkien kengät. Camillesta myöhemmin lisää, kun hän saa enemmän vaatteita.
Nukkeopemme Sirpa Ala-louko teki kirjan nukenteosta. Kirjasta lisää täällä: http://www.nukkepaja.com/

4 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

sukkaavartaankatu, hih. mikäs sen paremmin sopiskaan sukkasadon aikaan. :D

Intsu kirjoitti...

Joo hauska tuo Sukkavartaankatu:) Eikös sen niminen pitäis olla Seinäjoella:):) Kivat sukat,varsinkin pojan sukissa on hieno toi varsi.

Sipi kirjoitti...

Olipas jännä kadunnimi tosiaan :) Sukat olivat hienot kun ne livenäkin näin, varsinkin Otson sukat oli upeat, täytyy tuota väriä kyllä käydä kans etsimässä!

Heleena kirjoitti...

Jännää, että Hämeessäkin on vartahia.
Meilläkin voisi olla esim. Lykkykatu tai Virkkuukuja. Kadunnimimuutokset on nähtävillä ja muutosehdotukset tulee jättää ennen 11.10. Entinen kotikatuni muuttuu Kuhilaskaduksi.