lauantai 27. kesäkuuta 2009

Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubissa pitkästä aikaa

Kun TV:stäkin tuttu ystäväni Intsu sanoi, ettei ota käsityötä kirkkoon eikä vessaan, niin oli ihan pakko kuvata tämä neulova nainen. Tämä on vessapaperiteline Kauhavan Lähetyskirppiksen veskissä. Isäntä alla lukee sanomalehteä ja alimmpana istuu tyttö nukkensa kanssa.


Etiopian nuttu-projektimme nutut, myssyt ja sukat lähtevät ensi viikolla kohti Etiopiaa. Kangas-Aitta pakkaa ja lähettää; me neulojat maksoimme 2€:a kukin neuloja. Siitä taitaa vielä jäädä seuraavankin paketin postikuluihin. Tässä on 47 nuttua. Neulojina yhteensä 14 Tikkuajaa, Novitalaista ja Käsityöklubilaista. Marjo-Riitta oli neulonut 15 nuttua! Mulla on vielä kotonakin omia ja tyttären neulomia vaiheessa.


Kauhavan Kangas-aitan seiniltä bongattuja käsitöitä. Alla alpakkalangasta tehty Vekki-pipo. Kuvio on sama kuin Matleenalta saamassani Kurttusukka-ohjeessa, kuvio on vain isompi.

Samalla kuvioneuleella tehty poncho. Huomatkaa ihana kiinnitin!
Puikko- tai varrasvirkatut pikkuhuivit on tehty pinen puikon ympärille, tosi nättejä!


Lisää käsityökuvia on Intsun blogissa. Siellä on myös kuva kahvipöydästä!
Me olimme kolmisin Heleena, Päivi ja minä, vaikka minulla olikin kotona tyttären perhe, joka oli menossa koeajamaan autoja, mutta keräämieni nuttujen postitukseen saattaminen oli myös minulle uskottu tärkeä tehtävä. Ehdimme vielä hyvästellä, kun tulin kotiin kissa kainalossa. Se oli tarkoitettu Otsolle, mutta hän ei juuri vilkaissutkaan sitä, koska etsi oikeaa kissaa. Vilja siis sai lähtiessään vielä hiukan kostean kissin kainaloonsa.


7 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kiitos kivasta seurasta! Niin mukavia kuvia sulla. Se on jännä juttu,kun vaikka kuvataan samoista paikoista,niin jokaisen kameraan tarttuu kuvia hiukan eri paikoista ja eri vinkkelistä otettuja!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Tuo ruttupipo on hauska! Toivottavasti ohje tulee kangasaitan sivuille..

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihana tuo Vekki-pipo, mä en nähnyt sitä olleenkaan. Eipä ihme, sillä taas oli niin paljon uutta, kun toukokuun tapaamiseen en päässyt.
Kesähilkkojen ohje löytyy Kangas-Aitan nettisivulta (uude ohjeet) ja Taito 3/09 lehdestä.

Heleena kirjoitti...

Kiitos mukavasta seurasta ja kyytistä! Kivoja kuvia! Kauhavalla on aina ilo käydä!

Sipi kirjoitti...

Terveiset Kuopiosta :)
Ihania juttujapa oli taas Kauhavalla näytillä, harmi kun en nyt päässyt mukaan mutta josko taas ensi kerralla :)

Soili kirjoitti...

Kuinka löysin tänne?????en muista,mutta kiva kyläillä luonasi.Lainasin tuon etiopianuttu kuvan,toivottavasti on OK,täällä ruotsin puolella on innostutt neulomaan tuollaisia nuttuja.
Minut nöydät sekä
http://soanpysslar.blogspot.com
ja suomeksi
http://lanka-soili.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoinen blogi