maanantai 22. kesäkuuta 2009

Kesäisiä kukkia mallipuutarhassa

Nämä pikkuorvokit on ihan ostettuja, samoja vein haudoillekin, kun ainakin "meirän äitee"niitä aina keväisin istutti vanhaan saunan pataan, olohuoneen ikkunan alle. Tykkään niistä itsekin.


Nämä muut ovat alkuperäisiä Hallilan metsien kasveja. Meidän alueemme on rakennettu 60-luvun lopulla. Tämän muodostaa kolme T:n muotoista katua, joiden varsilla on kullakin kahdeksan punatiilistä taloa. Meillä on tontilla mäntyjä, kuusia, pihlajia, koivuja ja vaahteroita. Nämä kaikki kasvavat talon takana aika varjoisassa paikassa.Tälle veitikalle olen kantanut kilokaupalla pähkinöitä veljen keitiön ikkunan eteen. Tässä Kurre on fasaanien syöttöpaikalla makuuhuoneen ikkunan alla. Aika kesy, kun sain otettua kolme kuvaa. Veli sille puhelee ikkunasta. Oikeastaan oravia on ainakin kolme; ne olivat keväällä eri vaiheessa heittämässä talviturkkiaan pois, joten sai vähän laskettua. Ne käyvät yksistään syömässä.

Aika kiirettä oli pikkuneidin kanssa ennenn juhannusta rientää paikasta toiseen ja yrittää samalla siivota, leikkiä kauppaa ja askarrella. Tuvan uusia mattoja Paapan kanssa solmiessamme meillä oli onneksi Kauppias, jolta sai vain tilata tavaraa ja ne tuotiin "kotiin". "Rahastakin" sai moninkertaisesti takaisin.


Tänä aamuna Otso livahti keittiöön hienosokerikupille. Niin oli naama ja kädet sokerissa; Mumma : voi hellanlettas! Otso, kun jäljittelee kaikkea, hihkui: oi, hellaletta!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Aivan ihania nuo sinun orvokkisi! :) Minäkin tykkään niistä ja laitan joka kesä niitä jonnekin kasvamaan.

Meillä on sama havainto tehty, etteivät oravat sovi yhtä aikaa ruokintapaikalle. Toinen joko odottelee vuoroaan tai ajaa entisen pois. Niilläkin on kai "nokkimisjärjetys"! ;D

intsu kirjoitti...

Niin ihania nuo orvokkisi,mutta kyllä ne luonnonkukat taitavat vaan sittenkin kauneimpia olla. Hempeitä,herkkiä,Luojaansa ylistävät. Oravakin söpö,söpö. Minullakin on täällä lapsukaisia ja koko ajan kuulen hyviä tarinoita!

Heleena kirjoitti...

Ahomansikoita kukkii runsaasti tuossa ylimmässä kuvassa. Tuleeko mansikoita? Seuraavassa on oravanmarja kukassa, jonka marjat muistaakseni ovat myrkyllisiä. Kolmannessa kuvassa on kieloja, koko kasvi on myrkyllinen. En muista nähneeni kummankaan marjoja luonnossa, joten tuskin lapset niitä pistävät suuhunsa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Aika jännää, että tänä kesänä olen useammassa kyläpaikassa todennut ihmisten ruokkivan ja juttelevan oraville, siileille ja fasaaneillekin.
Meidän pihallakin on kaikki muita paitsi fasaaneja. Yhtenä iltapäivänä olin istutuspuuhissa, kun kurre hyppeli kohti mun talouspaperitarjotinta, jossa yön yli liotetut matalat auringonkukat odottelivat. Yritin jotenkin ääntelemällä saada oravaa lähtemään, kun en viitsinyt pelotella. Orava yritti vielä palatakin. Ystävälle kun kerroin, niin hän olisi ilolla antanut oravan ruokailla ja hakenut seuraavana päivänä uudet kukansiemenet ;)
Kiitos viestistä koskien Palma-lankaa. Kävin juuri ostamassa vauvalle lahjan, mutta täytyy kokeilla sitä peittoa ja pesua, josko se sitten antaisin myöhemmin. Mä en ehtinyt tänään neuletapaamiseen, kun oli tuhat ja sata asiaa hoidettavan samalla Seinäjoen reissulla. Varrasvirkkauslankaa hain Rustoopuodista, joten nyt olisi kerrankin ollut myös työ mukana.

malli45 kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Niitähän aina odotetaan. On nuo kasvit mulla olleet kadonneessa herbaariossa. Ei tule mansikoita. Enkä tässä ole nähnyt kielonmarjoja. Mun hoitolapsi on syönyt kielonmarjan, silloinkin meidän pihassa, piti soittaa Myrkytyskeskukseen ja oksennuttaa lapsi.

hekku kirjoitti...

Hassua, ei oo tullut varmaan koskaan puheeksi missäpäin äsjokea asutte.. Mä oon asunut jokusen vuoden yhdellä niistä T-kaduista :)