maanantai 3. elokuuta 2009

Kuulumisia Lappajärveltä

Onneksi on vanhoja kälyjä, joiden apteekkiasioita saapi hoidella ihan kirkonkylässa asti. Pääsee järven toiselle puolelle. Uusi vesipannukin piti ostaa, kun keitimme vettä vesipannu vesilätäkössä (tiskipöydällä sentään) , niin johan se käänsi sulakkeita ja poltti johtonsa. Samalla kävimme Kivitipussa lounaalla ja maisemia ihailemassa. Tässä Nykälänniemeltä kuvattua mökkimaisemaa lahden toisella puolella.Mehän asustamme myös Miehen vanhaa kotitaloa 1850-luvulta. Tämä halko- ja heinähuonerakennus on uudempaa rakennuskantaa tai ainakin siirretty piha-alueella. Huom: täälläpäin huoneet ovat ulkona!
Pääasia tässä kuvassa on Rentun Ruusut!
Muita pihan kukkivia ovat takiaiset, nokkoset ja nämä "Kartanon Faarit", joita mekin Äiteen kanssa tuotiin uuteen pihaamme Seinäjoella Impivaarasta radan varresta 50-luvun alkupuolella. Niistä tuli lähes ikuinen riesa, kun ne levisivät joka paikkaan. Kun nyt muistelen pihan rakentamista, niin muistan samoihin aikoihin keränneenni valtavia kastematoja sateen jälkeen Itikan Sikalan pihasta veljieni kanssa vietäväksi uuden kodin pihamultaa muokkaamaan. Uhhh!


On muutama oikea, vanha perennakin, kuten tämä Karhunkierto, joka kipuaa tikapuita pitkin taivaaseen. No ihan sinne asti se ei ole ehtinyt, räystäälle kuitenkin. Talon vieressä on myös Ylioppilaita, Juhannusruusu ja Raparperi. Ja nokkosia.


Meillä on myös vanhoja marjapensaita ja uusia huonosti hoidettuja vattupuskia, joiden sadosta
ja pakastetaikinasta paistoin Mamman marjapiiraan. Moni kakku päältä kaunis...Kotikaupunkiin pääsee taas keskiviikkona, kun torstaiaamuna pitää sokerirasituskokeeseen. Siksipä matkaankin tai ehkä Mieskin jo keskiviikkona kotiin. Näinpä pääsen pitkästä aikaa taas Tikkuajiinkin...


5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ihana mökkimaisema teillä! Onko tuo vasemmalla näkyvä mökki teidän?
Ai sinulla on ylioppilaita kasvamassa! Niiden juuristahan saa kuulemma aivan pesupähkinöiden veroista pesuainetta. Olenkin leikkinyt ajatuksella, että laittaisi ylioppilaita kasvamaan pihan täyteen, niin saisi omasta pihasta pyykkiaineet! ;DD

JaanaM kirjoitti...

Voih.. Nyt minä en pääse tapaamiseen. Minna on muuttamassa Lapualle ja koulu alkaa torstaina. Pitää ke-iltana viedä tavaroita sinne. Ja Minna tietty :)
Mutta kerro Tikkuajille terveisiä!

Heleena kirjoitti...

Kuvassa oleva keltainen kukka , oikealta nimeltä kannusruoho on meillä kans joka paikassa ja olen sen antanut olla, kun olen sen mieltänyt ratakukaksi ja sitä myötä Veeärrään ja siitä taas tuvan ensimmäiseen isäntään. Eikä nokkosessa mitään vikaa ole. Lehti on kaunis ja kukinto erikoinen. Sen voi vaikka syödä muhennoksena, ainut vika on poltinkarvoissa.

intsu kirjoitti...

Tuo sun kakkusi näyttää namilta ja varmaan onkin. Voi tuo kukka,karhunkiertoko se on. Minun lapsuuskodin pihamaalla oli tuota vaikka miten paljon. meni pitkin navetankin seiniä!

Sipi kirjoitti...

Kivoja kuvia mökkipaikasta, ja kukat on aina kauniita..tuo ylioppilas kuullostaa niin hauskalta kukan nimeltä :D
Kiva kun pääset pitkästä aikaa tapaamiseenkin, näemme huomenna siellä :)