keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

"Tekemisen iloa lapsen kanssa"-kurssilla 3


Kurssin opettaja, artesaani Marja-Leena Bengts Jalasjärveltä


Huopasaippuan valmistus: palasaippua kääritään villaan,pujotetaan vanhaan kreppisukkaan,


hierotaan, hierotaan, ja hierotaan kuumassa vedessä, hierotaan ja silitellään, kylvtetään vuorotellen kylmässä ja kuumassa vedessä. Kuivatettaan kuivauskaapissa.


Kaikkien lasten valmiit saippuat
Olihan meillä neulahuovutustakin. Vilja halusi nuken, mutta Mumma ei oikein ymmärtänyt, miten olisi pitänyt auttaa häntä. Lopulta päädyimme Nalleen, jota molemmat neulasimme. Jotain huovutusta tämä vielä tarvitsee, koska siitä pitäisi tulla Unikaveri. Mumma taitaa heittää tämän kuivausrumpuun kasteltuna.


Opettaja joutui valmistamaan paperimassaa, koska lapset olivat askareissaan niin nopeita, että tarvittiin lisää tekemistä.
Työt tehtiin, kuivatettiin kuivatuskaapissa ja lopulta päästiin maalaamaan.
Vilja ihastui Mumman nukkiksen pönttöuunimaaliin...


 

Välillä ehdittiin piirtelemäänkin, tässä Vilja naapuripöydän ääressä.
Me aikuiset ihmettelimme lasten työasentoja!


Lapset viettivät joka päivä pari tuntia ohjaaja-opiskelijan kanssa harjoitellen Marionettikoira-esityksiä ja myös maalaamalla. Tässä Viljan hevonen...

  

Työnäyttelystämme: valkoinen rasia Viljan maalaama  ja koristama decoupe-tekniikalla ja Viljan maalaamat leppikset; tietenkin myös kultaleppis!
Mumma maalasi Otsolle Tyrannosauruksen, muttei Otso tainnut sitä siksi tunnistaa... tuo Mörön näköinenRisutyö: "Elämänliekki" Viljan pihassa ja Musta salama-kissa nuuskimassa
Risutöissä tarvittiin myös pieniä apukäsiä

 

Viljan vuoro esitellä töitämme: etualalla Käärme-risutyö ja vieressä Mumman keskeneräinen decoupe-arkku, josta Viljan mielestä tulee hänelle Ompelurasia. Lankarullia ja -tokkia on jo hankittu!

 

Viljan vuoro saada todistus: Elämän ensimmäinen opintoviikko suoritettu!

6 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Kiitos Mummalle hienosta kurssista. Vilja voi tulla toistekin... Täytyy pikkuhiljaa etsiä kaikille tauluille ja muille paikat. Onneksi meillä on paljon ikkunoita.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hienoja töitä.

Lapset on tosiaan nopeita työskentelemään, aikuinen olisi ährännyt saman työn kanssa koko kurssiajan, mutta lapsi ehtii muutakin.. ;o))

Ei taitaisi aikuisesta olla samoihin työasentoihin! ;oD

Sipi kirjoitti...

Työskentelyasento on kyllä erikoinen, ei taitaisi vanhempi taipua moiseen :D
Paljon hienoja töitä teillä valmistui, nalle on tosi söpö ja Viljan maalaama hevonen upea..ihan valtavan monipuolinen kurssi teillä oli :)

Marleena kirjoitti...

Kylläpäs teillä onkin ollut mahtava opintoviikko. Upeita töitä, sekä lapsella että mummalla.
Hieno tuo hevospiirustus, täyden kympin työ! :-D

SirU kirjoitti...

Toivottavasti viikko oli teille kummallekin hauska. Kivoja asioita olette siellä tehneet. Kyllä niitä kelpaa esitellä.

Matleena kirjoitti...

Pitkästä aikaa poikkesin blogiisi ja täällähän oli vaikka mitä kivaa, kuten tämä sinun ja Viljan yhteinen ihana viikko ja tuolla aiemmin niin upea kimppu luonnonkukkia! ♥ Nyt minulla käy kateeksi! ;DD