perjantai 19. marraskuuta 2010

Sukkien säilytyslokerikko 50-luvulta

 Posliininukke-kurssikaverini Marja-Liisa toi piiriimme näytille 9v:na Jalasjärvellä kansakoulussa tekemänsä käsityön:Lapset ovat ensin käsin ommelleet kuusi pientä pussukkaa (nyt mun pitää luntata, onko se ranskan- vai katesauma: siis samanlaiset kuin esim farkuissa) katesaumoin, pusseihin on ommeltu lenkit ja pussit toisiinsa kiinni yläreunoistaan. Sitten on kahteen suuntaan kulkeva nauha pujotettu lenkeistä,


nauhat solmittu yhteen ja rusetista riippumaan naulaan tai koukkuun. Pussukoihin sitten vain sukat (kenellä 50-luvulla oli kuudet sukat? ja minkälaisia sukkia!). Tämän tekemiseen on täytynyt kulua koko lukuvuosi?

Kysyin Marja-Liisalta luvan tähän postaukseen, koska porukalla arvelimme, että tässä olisi mainio lahjaidea ystävälle, jolla on jo kaikkea vaan ei ehkä sukkapussikkoa!?

10 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

*on täysin mykistynyt*

Villiviini kirjoitti...

Komea pussukka, voi hyvänen aika sentään!

Matleena kirjoitti...

Olipa mukava tutkailla tätä pussukkaa edes näin kuvista! Enpä muista moista nähneeni ennen. Taisi tuohon mahtua koko perheen sukat! ;)

Ennen oli aivan eri vaatimukset lapsille koulukäsitöissä. Ei nykyiset lapset jaksaisi keskittyä tuollaiseen, eivät ehkä edes koneella ommellen. Minä olen tehnyt tuon ikäisenä tyynyliinan, sekin siis käsin ommellen. Se minulla on vielä tallessa.

SirU kirjoitti...

Voih, käsin ompelemalla sukkapussukoissa on mennyt monta tuntia. Tuore lahjaidea ainakin niitä parempia sukkia varten kenelle vain. Täytyy pitää mielessä ja lisätä tekolistalle.

Sipi kirjoitti...

Aika erikoinen pussukka, vaan hyvin siellä varmasti sukat pysyy tallessa :)
Tuollaisen ompeleminen ei ole aivan helppoa pienelle koululaisella!

Äipän touhut kirjoitti...

Onpa hauska idea tuo sukkapussit. Sukat pysyisivät järjestyksessä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa jännä idea.

Jaana kirjoitti...

Ihana idea! Kyllä nykyajan muksutkin osais tehdä jos vaadittais, vaan me päästetään ne liian valmiille.

Marleena kirjoitti...

Mainio juttu!
Ja aivan ihku juttu tuo aiempi karkkipaperin työstäminen. Pitääköhän alkaa kerätä karkkipapereita???

vilukissi kirjoitti...

tosi hyvä idea!!!