maanantai 29. elokuuta 2011

Sytomyssykeräys saanut taas tekijät virkkaamaan ja neulomaan


Kesällä  saimme (me= Seinäjoen seudun Tikkuajat) Seinäjoen sairaalan naistentautien osastolta terveisiä, että sytomyssyt olisivat toivottuja. Niinpä monet ovat tarttuneet koukkuihin ja puikkoihin ja saaneet aikaan monta kaunista myssyä:
Nämä melkein kaikki löysin Kaarakasta, jonne edelleen voi myssyjä jättää. Tässä on Kaisan ja Sipin myssyjä ja monen muunkin. Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubissa sain Tarjalta taas kolme myssyä. Sairaalaan voi viedä suoraan naistentautien osastolle. Jotkut ovat varmaan jo vieneetkin. Minäkin vein jo kerran Tarjan ja omiani. Viime vuonnahan veimme sinne yli 500 sytomyssyä.

Olin kälyäni kuskaamassa Lappajärvellä fysioterapiaan; virkkasin odotustilassa ja toisen terapeutin asiakas tuli sisään. Hän kysyi, mitä teen. Muokattu: Aloitin kertomaan, että virkkaan... (syöpähoidoissa hiuksensa menettäville) ja hän heti: ai, sytomyssyä. Terapeutti vei asiakkaansa toiseen huoneeseen ja tullessaan takaisin, kysyi, mitä virkkaan; sanoin: sytomyssyä ja hän, mikä se on? Niinpä minä selittämään, että virkkaamme myssyjä  syöpähoidossa hiuksensa menettäville kanssasisarillemme (ja -veljillemme).

 Sinäkin voit tehdä näitä!


3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Voi miten ihanan paljon olette saaneet sielläkin myssyjä kasaan! :) Oikein vanhaa sydäntäni lämmittää.

Yllättäviä tilanteita tulee, kun julkisesti tekee sytomyssyä. Minullekin on käynyt samantapaisia juttuja, kuin mistä sinä kerrot. ;) Ja mukava on ollut tavata harvoinnähtäviä sukulaisia tai tuttavia, jotka ovat bonganneet minut aikoinaan TV:sta. Muistavat vielä ja muistuttavat minuakin.

vilukissi kirjoitti...

Linkitin kuvan blogiini!

Sipi kirjoitti...

Onpas taas hyvä määrä myssyjä, kiva kun niitä edelleen tehdään..aika hauskan näköinen tuo punainen "pystytukka-pipo :D