perjantai 16. syyskuuta 2011

Amigurumeja

Minun piti tänä syksynä rajata kodin ulkopuolisia harrastuksiani; päädyin tiistain käsityöpäivään ja keskiviikon liikunta-iltaan. Tiistaisin käyn Kaarakassa, jossa teemme käsillä eri tekniikoin erilaisia käyttö- tai sisustustavaroita. Pellavaiset tyynynpäälliset ovat kuivumassa saatuaan painettuja koristeita. Tiistaisin osallistun alkusyksystä myös Amigurumi- (täytetty virkattu tai neulottu nukke tai eläin) kurssille. Sieltä virisi jälleen innostus virkkaamiseen. Viikon satoa:
Ensimmäisenä sain valmiiksi Dinon, johon ohjeen löysin virkkaa-blogista.


Prismassa tapasin veljentyttären perheineen. Olin tulossa Lontoon käsityömessu-palaveristä, jossa esittelin tuleville matkakumppaneilleni viimeisiä virkkauksiani. Onneksi! Nyt mulla oli kassissa 1,5v:lle tytölle sopivaa annettavaa. Kuvat Dinosta oli ottamatta; mutta sain pari otosta, kun Dino olikin niin sopiva pikkuisen kainaloon;)
Star Warsista en runsas vuosi sitten tiennyt kuin nimen. Otso silloin vajaa 3v oli innostunut siitä ja Darth Vaderista. DV-ohjetta ei Ope ollut ehtinyt kokonaan suomentaa, mutta on mulla siihen kypärä valmis! Mutta Yodan ohjeen löysin netistä ja se onkin ensimmäinen englanniksi tekemäni käsityö!


Hupputakin tein omalla ohjeellani; hupusta tuli liian iso.
Miehen kuulin ensimmäisen kerran sanovan jotain söpöksi!


Tämän tein kuvaa katsomalla. Täältä!

 

Munamiehen aloitin jo ensimmäisellä Amigurumi-kurssi-iltana. Siihen ei ole ohjetta. Suu puuttuu, koska en vielä löytänyt sopivan väristä lankaa. Langat ovat aika ohkaisia eri tarjouskoppien löytöjä.

 

Tätä neuletyynyä aloitin myös kurssilla. Tämä ohje on Open jakamasta ohjenipusta.Kurssilla oli puhetta myös pörröisistä hiirilangoista. Kokeilin harjata vanhaa mohairlankaa kynsiharjalla ja onnistin mielestäni saamaan hiirimäisen leluhiiren. Oikea hiiri ei ole pörröinen; tapasin yhden juuri viime viikolla!


Tässä Amigurumini samassa kuvassa paitsi se Emmalle annettu Dino.
Kesken on pari Yodaa, Datrh Vader, hevosia ja nukkeja. Myös vauvan koristossut; ne eivät kuulu Ameihin, mutta on virkkooksia. Tilasin ohjeen ja langat Margarethalta.

Tiedän: kesän käsityöt ja ostokset on edelleen kuvaamatta!


6 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

söpöjä otuksia.

Sipi kirjoitti...

Ihania otuksia kaikki mutta ehkä mun lempparit näistä ovat DV ja tuo Moppi-maskotti. Moppi on niin mainion näköinen pystytukassaan :)
DV.n hupputakki on hyvä, ei mielestäni yhtään liian suuri huppukaan vaan just hyvä noin.
Hiirulainen oli kokeiltaessa tosi pehmeä ja ihanan pörröinen, suloinen otus toisin kuin ne elävät vastaavat :)

Seijasisko kirjoitti...

Mukavia otuksia.:)

intsu kirjoitti...

Kyllä nämä niin ihquja ovat! näinhän nää jo livenä ja kyllä tuo punatukkainen otus on yhä suosikkini.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Siinä matkakuumeen houruissa unohdin sanoja, että olet kyllä taitava tekemään pieniä käsityöjuttuja! Ei niin vaan kaikilta onnistu.

Sirkka kirjoitti...

Amigurumeja on mukava antaa lahjaksi pikkuväelle. Monta söpöä olet ehtinyt jo tehdä.