keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Päiväkotivierailu

Entinen työpaikkani oli näin kauniissa talossa; Yrityksen päiväkoti. Tämä Yritys on sahan-ja tehtaanomistajan sukunimi. Talo on Yritysten entinen koti ja sahan konttori. Maalaus on 1940-luvulta. Puutarhaa ei ole enää, mutta huvimaja on, tosin ilman kasveja. Talo on rakennettu 1919 ja kaupungin yhdeksi päiväkodiksi se on tullut 1970-luvulla.Talossa leikkii ja oppii päivisin nelisenkymmentä 1-6 v lasta. Kiertelin kamerani kanssa yksikseni talossa, joten en tiedä, kenen töitä seinillä oli.Tässä Peppien ryhmän kynttiläikkunoita.

                           
                             Joulun tärkeitä: enkeleitä ja tonttusia


                           
                            Pulleita piparkakkuja 


                           
                            Talvilintuja ja tonttuja metsässä
Pienten osaston ikkunalla oli Nalle-asetelma. Isoimman antiikkinallen kopion tein joskus Kansalaisopistossa ja annoin sen päiväkotiin jäädessäni eläkkeelle.   Mekon sille tein päiväkodin vanhasta lasten essusta. Valitettavasti Nalle on jossain vaiheessa ollut lasten käsissä eikä sillä ollut enää silmiä :( Nyt se oli saanut kivan paikan! 
Takana näkyvä punakeltainen talo on entinen Yrityksen hevostallin pääty, jossa nykyisin taidokas timpuri rakentelee kaupungin puistoihin krokotiileja, autoja, pöytiä ja tuoleja.Toinenkin ryhmä on tehnyt adventtikynttilöitä.Ihanat Myyrät! Nämähän on monen nuoren aikuisen lempi- ja keräilyhahmoja, jo 70-luvulta.
Kauan sitten tekemäni Enkeli oli taas päässyt pianon päälle. Vähän sekin kaipaa korjaamista. Otankin sen ja Nallen joulun jälkeen hoitooni. Eiköhän tämäkin Enkeli jo kaipaa silkkimekkoa?!


Lapset esittivät jouluisia lauluja odottaessaan jouluruokaa, jota Riitta oli taas keittänyt ja laittanut.
Päiväkodin mummana vein lapsille miniluumutomaatteja sijasta ainaisten karkkien. Toiset niistä pitivät, toiset taas eivät!


Kiitos, kun taas kutsuitte mumman syömään yhdessä kanssanne!


Vaihdoin selaimen toiseen enkä ihan hallitse vielä kaikkea, miten mikäkin toimii...


Ps. Arvonta edelleen edellisessä postauksessa!

4 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Hienoja lasten askarteluja :)
Hyvää Joulua!

Matleena kirjoitti...

Kauniita, ihania, tunnelmallisia joulukoristeita, kuten päiväkodissa arvaa olevankin. :)

Seijasisko kirjoitti...

Ihana päiväkotirakennus, hienoja askarteluja ja ihana tuo tekemäsi nalle mekkoineen.

intsu kirjoitti...

Oi kuinka olet tehnyt ihanan nallen ja enkelinkin päiväkodille. Tottahan he sinut puurolle kutsuvat. Päiväkodin rakkaan mummun:)