tiistai 13. joulukuuta 2011

Välillä jotain käsityötäkin

Syyskuussa Kaarakan talon neulekoulussa opettelimme Möbius-huivin aloituksen.
Videolla Cat Bordhi esittelee tämän aloituksen; täältä jo tarkastin, kun aloitin toista Möbiustani. Videon löysin toistaiseksi entiseltä Tikkuajalta täältä. Tämäkin Möbius jäi pitkäksi aikaa vaiheeseen, koska siitä tuli itselleni liian pieni tai olisi se hupuksi sopinut! Päättelemättä oli pari kuukautta. Ystäväni, joka näitä heti teki useamman, sitä kokeili ja arvelin suvusta löytyvän sopivankokoisia "tyttösiä".
Veljentyttärelle sen annoin, kun olimme tyhjentämässä hänen ja kummityttäreni isän asuntoa. Veli muutti vanhainkotiin, vain 76v:na.


Lankana Dropsin Alpakka ja Austermannin Palila, pyöröpuikko, 100 cm; silmukoita 130, 10 krs oikeaa ja 10 krs nurjaa. Tai tämähän kudotaan aina oikein, työ vain käännetään 7-10 krs:n välein. Lankaa kulutin 4 Alpakkaa ja 2 Palilaa, koska halusin siitä mallikappaletta pidemmän.


Toinen Möbiukseni taas on vaiheessa siksi, kun siinä on liian paljon silmukoita! Sitähän ei voi kokeilla kesken neulomisen. Mutta mallitilkunhan aina voisi tehdä!Tyttärentytär oli jo saanut miniMunamiehen ja -poika odotti omaansa. Mumma oli ihan varma, että kun Otso lauanataina tupsahti ovesta, niin ensimmäinen kysymys on: "Onko mun miniMunamies valmis?" Ei ollutkaan, mutta hän ilahtui kovasti, kun se oli valmis; eikä sillekään tarvinnut tehdä suuta; toki hän sitä vähän mietti!MiniMunamies on 5cm, pikkuisen pienempi kuin Viljan saama. Jotain sanottavaa Viljalla mummalle olisikin ollut, mutta ilmeisesti se kuitenkin unohtui, kun luvattua puhelua ei ole tullut.

Otso ja isi olivat täällä ystävän synttäreillä. Vilja ja äiti olivat Oopperassa (Otson päiväkodin järjestämällä oopperamatkalla), jossa katsoivat 10 min Pähkinänsärkijää, kunnes lavasteet tippuivat eikä vikaa saatu korjattua. Saavat uuden esityksen 22.12. (luki paappa Hesarista) muttei se varmaan kaikille mukana olleille, ympäri Suomea tulleille, käy. Muut esitykset ovat loppuunmyytyjä.


2 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Kaunis on sun musta-hopea möbiuksesi. Hyvä että huiville löytyi sopivan kokoinen ottaja.
Vähän itseäni harmittaa kun tuli niin vaaleasta se oma kimaltava tehtyä, alpakka kun "karvaa aika pitkän aikaa käytössä ja mustat puserot ovat sitten sen näköisiäkin että on ollut taas alpakkaa päällä :D
MiniMunaMies on hupaisa, ja un oikein ajattelee niin ehkä se tosiaan on paremman näköinen ilman suuta.
Torstaina sitten Tikkuajiin :)

intsu kirjoitti...

Hieno tuo sinun möbius on! Ja munamies tietysti. Pikkujoulussa mahdat olla. En millään ehtinyt,kun päivällä jo S.joella olin ja välillä oli pakko tulla kotiin,niin ei millään jaksanut ees taas ajella. Puuhaa kun täällä kotonakin on yllin kyllin. Mukavaa joulunodotusta sinulle.