torstai 12. maaliskuuta 2009

Etiopian vauvan nuttu, sukat ja myssy

Etiopialaiseen Airan sairaalaan menevä vauvan settini valmistui viikonloppuna. Lanka on Kauhavan Kangas-Aitan ihanan pehmeää Sukkis-sukkalankaa, jossa merinovillaa 50%, polyamidia 25% ja bambua 25%. Neuloin nutun pyörönä 2,5 KnitPickseillä. Kuvassa vaatteet vastasyntyneen kokoisella Reborn-nukellani Tuiskulla. Täällä on ohje pyöröneulenutulle; eipä tarvitse minun sitä kirjoittaa. Samalla tavalla tein omani, paitsi koska tein ohuesta langasta, tein 14o silmukalla ja vähän lyhensin helmaa, että on sopusuhtainen.

Tein kahdet sukat: Tuulan sukat (junasukat, tarinasukat) ja kierresukat, jotka Tuiskulla ovat käsissä. Niitä voi siis käyttää myös käsissä, jos tarpeen. Joskus vauvoilla on...Alustana ammattiosastoni 60v-lahja, muutaman vuoden takaa. Tai entisen, en ole varma, eläkeläinenkin on ainakin tehyläinen...

Neuloin ihan pipon päähän pantavaksi. Näihin kului 100g lankaa.


Loppukevennyksenä veljeni ikkunasta ottamani kuva, jossa pari autoa, taustalla Mallaskoski. Etualalla tikapuilla kuvan varsinainen päähenkilö, joka käy lintujen ja oravan lisäksi ilostuttamassa veljeni päivää ruokailemalla tikapuilla. Sitä on ihan kiva katsoa ikkunasta, mutta pihalla en sitä halua kohdata.....
15 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mulla on kolmas nuttu menossa, ensimmäisen tein tasona ja nämä kaksi pyörönä.

Tuota Sukkista aioin tilata Kangas-Aitan nettikaupasta Ravelry-vaihtopakettiini. Mutta kun postikulut olisivat olleet 8 €, postiennakko 8 € ja olisi pitänyt tilata vähintään 10 "yksikköä" jotain, unohdin...

satumh kirjoitti...

kaunis setti! :)

Matleena kirjoitti...

Kylläpä on kaunis setti lämmittämään jotain etiopilaaisvauvaa!

Heleena kirjoitti...

Mukavan näköistä settiä. Omani pyörönä on jäänyt vaiheeseen. Yhdet Tuulan sukat on valmiina. Seuraavat teen tuosta samasta Sukkiksesta.

Sipi kirjoitti...

Hui kamalaa, onko se Rotta ?!
Kehtaakin rumalainen mennä lintujen sapuskoita syömään..Kauniin setin olet neulonut ja hienolla nukella sen esittelet :)

Malli45 kirjoitti...

Kiitos kehuista! Tuisku on ollut sohvan kaiteella ja oli munkin mielestä NIIN nätti läheltä katsottuna.
On se Rotta, se näyttää elelevän yksikseen. Rotta on ihan kaunis, kun häntä pysyy piilossa, kaunis harmaa karva ja söpö pää. Kuva huono, koska siinä välissä on kaksi vanhaa "aitoa" ikkunaruutua.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Onpas söpöt nuo vauvanvaatteet!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi suloiset "Tuiskun" vaatteet. Varmasti ihanat jonkun pienen tumman vauvan päällä. Pitäisiköhän munkin väsätä tuollainen, koska sen pitäisi olla valmis?

Anonyymi kirjoitti...

Minä jäin kauhistelemaan, että onko se rotta ja luettuani kommentit totean, että kyllä se tosiaan taitaa olla... kauniit neuleet:)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, onpa kaunis setti! Minäkin jo katselin seuraavia lankoja nuttua varten, toinen nuttu nyt puikoilla.

Malli45 kirjoitti...

Kati, nuttuja saa neuloa hamaan tulevaisuuteen.
Mun ekasta taitaa tulla paituli eräälle seuraavaksi 2v:lle...

Anonyymi kirjoitti...

Langasta tuli oikein hienot vastasyntyneet asusteet. Kyllä minunkin pitää tuohon keräykseen osallistua.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ymmärrän nyt, miten nukkeihin voi hullaantua :)
Kävin kurkkaamassa montako silmukkaa olitkaan laittanut nuttuun, kun sitä myös Sukkiksesta aloitan. Kiitos myös vinkistä lyhentää vähäsen helman pituutta.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis setti. Miksiköhän nutun ohjeella tulee niin pitkä? Luulen, että sen tarkoitus on lämmitää vielä vähän isompaakin lasta. Lapsi kasvaa, mutta nuttu mahtuu vielä pitkään..
Minä kudoin ohjeen mukaisen.