torstai 30. huhtikuuta 2009

Hauskaa vappua ja tuntomerkkejä pohojalaasesta akasta

Nämä kauniit virpomavitsat on tehnyt hattulalainen neitonen pikkusisaruksilleen. Tarveaineiden takia sopivat hyvin neuleblogiin kuviksi. Pajuvarpu on kiedottu väriävaihtavaan huopuvaan villallankaan ja koristeltu kauniilla höyhenillä ja tipulla.Toinen varpu on kiedottu efektilankaan. Tässäkin lisäkoristeena sävysävyyn höyheniä. Omat kuvat ja luvat...

Haaste: Heleena Vartahilta haastoi minut kertomaan tuntomerkkejä itsestäni.

"Tämä haaste ei käsittele faktoja vaan tuntomerkkejä. Kerro yksityiskohtia itsestäsi ja jaa ne muille. Haasta sitten viisi muuta bloggaajaa tekemään sama edelleen."


1. Kuten ikäisilläni on minullakin silmälasit. Hankin monitehot jo nelikymppisenä, kun olisi ollut vaikea käyttää pelkkiä lukulaseja töissä pikkulasten kanssa.

2. Ei minusta tullut ihan niin pitkää kuin neuvolassa v1947 oli äitini kauhuksi sanottu: 180cm. Olen vain 171,5cm. Tuo puolikas on tullut vanhoilla päivilläni..Paino on vaihteleva, joskus (tosin harvoin) liian vähän, joskus normaali, useimmiten kuitenkin runsaasti...

3. Hiukseni olivat tummanruskeat, kunnes viisikymppisenä alkoivat harmaantua, jolloin rupesin niitä ensi kerran värjäämään. Ovat olleet välillä ihan mustatkin. Nykyään taas tummanruskeat. Otsahiukseni ovat useimmiten liian pitkät...

4. Silmäni ovat vihertävän harmaat, joitakin ruskeita pilkkuja. Kulmakarvat ovat runsaat, alueellisesti...

5. Varsinaista lempiväriä ei ole. Pidän vaihtelevasti eri väreistä. Nelikymppiseksi en pitänyt violetista, mutta nykyään sekin on hyvä. Kälyni mielestä nuorena pidin "rumankomeista". Vaatteeni eivät ole mitään väriskaalaa, vaan mikä mahtuu ja muuten sopii. Pidän samoja vaatteita pitkään.

6. Nuorena olin tosi ujo ja hiljainen. Nyt voin puhua kenen kanssa vaan. En ehkä kuitenkaan ole suunapäänä!?

7. Olen yksi niistä "vanhoosta pohojalaasista akoosta, joisna viisaus asuu." Tuosta akka-sanasta en pidä, vaikka se on blogini alaotsikossakin. Koen sen halveeraavana, vaikka se täällä tarkoittaa naimisissa olevaa naista.


Haastan sinut, joka täällä käyt etkä ole vielä vastannut!

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Iloista vappua! Lapuan murteen sanakirjan mukaan "akka" tarkoittaa kunniallista naista, kun taas "nainen" maineeltaan jotenkin epämääräistä... :)

Matleena kirjoitti...

Minustakin akka-nimitys on jotenkin halventava, vaikka monestikaan ei sanojan tarkoitus ole se. Itse en juuri sanaa käytä.

Hyvää aurinkoista vappupäivää!

Sipi kirjoitti...

Hyvätpä oli tuntomerkit :)
Mukavaa alkanutta toukokuuta!