perjantai 15. elokuuta 2008

Minun Minna Canth-huivini valmistui Minnan liputuspäiväksi 19.3.2008

Novitaklubissa innostuttiin kevättalvella, kun kirjailija Kaari Utrio oli haastattelussaan kertoneensa tekemistään Minna Canth-huiveista. Niinpä minäkin kirjoitin Kaari Utriolle kirjeen, sähköisesti ja sain ohjeen. Kävin ostamassa Seiskaveikkaa (kuutta eri väriä, yhteensä reilu kilo), koska ajattelin näin suuren työn vaativan hyvät langat, vaikka perinteisesti Minna-huiveja neulottiin hyväntekeväisyyteen langanlopuista ja puretuistakin langoista. Langoiksi valittiin saman sävyisiä lankoja ja raitakerrokset neljä kerrosta. Tässä ensimmäinen aloitukseni: kuva vaan tuli pienennettynä ihmeraitainen.. Aloitus on tehty ohjeen mukaan, mutta mielestäni siitä tuli liian kapea. Niinpä alotin uudestaan. En purkanut tätä, vaan se odottaa edelleeen muuntumista tyynynpäälliseksi.
Toisessa aloituksessa innostuin niin, että unohdin sen raitakerros-määrän ja tässä siis kahdeksan kerrosta. Huivin kuuluu olla iso, koska 1800-luvulla huivi saattoi olla köyhän ihmisen ainoa lämmin vaate. Omani on 190x116 cm ja hapsut 24 cm. Huivi voisi olla vielä isompi ja hapsutkin pitemmät, mulla lyhenivät tasatessa.
Hyvin lämmin tämä on, ihana siihen on kietoutua ja hartioita sillä lämmittää neuloessakin.
Ajankohtaiseksi Minna Canth-huivin tekee, kun Kaari Utrio on vieraana uusimmassa Suuressa Käsityölehden Minä ja käsityö-jutussa, jossa hän antaa hieman erilaisen ohjeen huiviin kuin se minkä minä sain. Lisäykset on erilailla. Kuvaa ei Kaarilla omiin huiveihinsa ole; hän on kaikki antanut lahjoiksi.

Minun huivissani on vielä vääränlaiset hapsut, Minnan huivissa oli talonpoikaisen pitkät ja ohuet, mutta aika harvat. Alimmaisen kuvan lähetin myös Kaari Utriolle...

7 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

tosi kaunis tuo huivisi. muistinkin että olit sellaisen tehnyt kun luin tuon sk:n jutun. :)

Sipi kirjoitti...

Hieno on huivi! Minäkin olen omaani aloittanut silloin heti kun sulta ohjeen sain, vaan tuonneppa se on unohtunut lankakoriin ja on keskeneräisenä edelleen :)

Ritva kirjoitti...

kainis huivi.

Ritva kirjoitti...

Minun huivini on vielä alkutekijöissä.
Ajattelin tehdä ruskeasävyisenä kunhan ehdin lankakerät laittaa järjestykseen.

Heleena kirjoitti...

On upea ja takuulla lämmin. Omani on suunnitteluasteella.Moonlight Sonataankin ilmestyi yöllä kauhia reikä ja taas pärvöötän.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Todella komea huivi. Iso pitää huivin minustakin olla, että siihen voi kunnolla kietoutua.

Viitsisitkö laittaa huivin ohjeen tänne sivullesi?

muru kirjoitti...

Kaunis tuo huivi. Löysin sen vasta nyt..
Minkä verran sulla on aloituksessa silmiä?