tiistai 12. elokuuta 2008

Mauri Mäyräkoira ja Myyrä Matikainen

Kuka saikaan aikaan nämä iloiset, ihastuneet ilmeet? Seinäjoen seudun Tikkuajien keskiviikkotapaaminen oli Käsityöaitta Fionassa viime viikolla. Oli kiva, kun saattoi kokeilla lankaa, tuleeko tästä hyvät kämmekkäät, ei, se on liian paksua, ostanpa tuota alpakkaa, tästä tulee hyvät! Kunnes sitten muistin, että tyttö saattaa olla sukunsa malliin allerginen, en itsekään oikein kestä alpakkaa ja kolmas lanka kehiin...

Hän ne hymyt sai: lankakauppiaamme pikkuinen Mauri Mäyräkoira kävi meitä tervehtimässä.

Tänään kävin viemässä ruokaa ja puhtaita vaatteita vanhimmalle veljelleni, jonka osa-aika-omaishoitaja olen. Veljeni ruokkii ikkunastaan fasaaneja ja muita lintuja; nykyään yksi tintti käy sisällä syömässä, josta taas seuraa lisää työtä mulle: kakkaa on siellä täällä. Olen nähnyt siellä myös elämäni ensimmäiset jäniksenpoikaset, jotka olivat aivan jähmettyneinä paikoilleen, enkä olisi niitä nähnyt, jollei veljeni olisi niitä osoittanut. Pihassa on vanha suihkukaivo, jonka pohjalla oli pieni jyrsijä, myyrä, joka oli ollut siellä jo jonkun aikaa. Veljeni ei osannut sanoa, oliko se ollut siellä päiviä vai tunteja. Varikset olivat sitä kuitenkin jo kiusanneet.


Myyrä on kaunis eläin, tummanruskea kiiltävä turkki, söpö kuono ja kirkkaat silmät, hamsterin kokoinen. Myyräkään en ole ennen nähnyt. Vein altaalle ensin lapion, jolla ajattelin nostaa sen pois, mutta sehän pakeni minua. Vein myös pähkinöitä ja siemeniä, jos en sitä heti saa pois. Löysin sitten pihavarastosta jonkin puukannen, jonka laitoin altaaseen, että se pääsisi pois. Pian se rupesi nakertamaan pähkinöitä. Ikkunasta seurasimme sitä, mutta kun piti siivotakin, niin emme nähneet, kun se oli tullut pois, mutta allas oli tyhjä, kun kävin tarkastamassa tilanteen.


Jos naapurit olisivat nähneet puuhani, he olisivat epäilemättä ajatelleet, että yhtä pimahtaneita molemmat. Veljeni, kun on ruokkinut keittiön ikkunan alla myös rottia.


Olimme "kaupungissa", kun Mies kävi silmälääkärissä ja minä optikolla. Mies sai lähetteen silmäleikkaukseen. Minä sain uudet lasit, entiset on jo kuluneet, neljä vuotta vanhatkin, tehojakin tuli lisää. Pakettiin kuului myös lukulasit, joihin tulee enemmän tehoa kuin monitehojen lukuosaan, pitäisi paremmin nähdä maalata posliininukkeja syksyllä!

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Voi hyvänen aika, missä välissä kerkesit ottaa tuon kuvan! :D

Onneksi myyrä pääsi altaasta pois. Meillä murhataan parhaillaan kukkakärpäsiä houkuttelemalla ne sokerivesilautaselle, josta on tiskiainetipalla poistettu pintajännitys. Minä suorastaan kärsin pienten puolesta, vaikken toki pidäkään siitä, että ne vaihtoehtoisesti hukkuvat pöydälle jääneesen maitomukiin tai tunkevat nenään, kun syön...