torstai 1. heinäkuuta 2010

Kotimaanmatkailua

Juhannuslauantaina suuntasimme auton nokan kohti Keuruuta Iso Kirjan JuhannuskonferenssiinMatkalla tapaamaan tyttären perhettä kuuntelimme hetken
kuoromusiikkia, jota esitti sambialainen lauluryhmä Zambian Vocal Collection, joka esiintyi viikolla myös Alajärvellä.


Konferenssissa oli lapsille tekemisteltta, jossa oli monenlaista askaretta:

                                                 Otso maalaa


 kuten myös Vilja, oli myös valtava labyrintti, paljon puupalikoita, piirreltäviä hebrea-kuvia ja paljon muuta. Myös auton- ja traktorinrenkaista rakennettu Musta meri oli mainio ja hauska pomppupaikka!


Mumman Kulta on saanut Tähdellisen poikien mallina


 Otso mallina myös Viljan Tähdellinen päässään,
jotain on mumma näköjään neulonutkin...


 Mumma ja Paappa saivat kissan- ja koiranhoitajat ja matkasivat nostalgisesti junalla Haapamäen kautta Tampereelle. Silloin hamaassa nuoruudessahan rata Seinäjoelta Helsinkiin kulki Haapamäen kautta ja matka kesti 8 tuntia! Usein sai istua eteisessä laukkunsa päällä. Junassa oli loppumatkasta vanhanajan tunnelmaa; se oli tupaten täynnä! Koiriakin useita!


Majoituimme keskellä Tamperetta olevaan Omena-hotelliin, jonka edullisen kesätarjouksen sain keväällä s-postiini ja heti varasin kaksi yötä. Hotelli on loistava vaihtoehto matkalaisille, jotka vain yöpyvät ja lepäävät hotellissa. Yllättäen lähellä olivat kaikki lempikauppani: Nukkela, Lankaidea, vaatekauppa Leena, Suprise, Suuri Kuu ja ihan lähellä myös Taitokeskus.Illansuussa lähdimme katselemaan kaupunkia kohteena Kalevankankaan hautausmaa, jossa tapahtuneista Kansalaissodan taisteluista olimme lukeneet Antti Tuurin kirjasta Kylmien kyytimies.


Tämän ompelevan, varmaankin näköispatsaan, oli aviomies vaimolleen pystyttänyt muistomerkiksi. Näimme mös Juicen komean muistomerkin.


Tiistaina vietimme Työväenmuseo Werstaassa  hyvän ajan tutustuen tekstiiliteollisuuden historiaan. Siitä teen toisen jutun...


Finlaysonin kirkossa oli lapsille Pyhä Leikki, josta tullee nukkeblogiini myöhemmin


Särkänniemeä vastapäätä Mustalahden satamassa olevassa ravintolassa lounastimme elävän musiikin tahdissa; siellä oli myös Aikuisten tanssit!


Seuraava kohteemme oli Amurin työläismuseokortteli, josta on myös aivan pakko tehdä oma tarinansa tähän nettipäiväkirjaani.


 Vilautan vain yhden huoneen sängynpeitteitä!
Kuvan huone 1920-luvulta.


 Matkan varrelle osui myös Tampereen tuomiokirkko, johon olen lähemmin tutustunut lastenhoitajakurssimme tapaamisessa. Silloinen emäntämme Ania on aktiivi tuomiokirkkoseurakuntalainen.


Pitihän kokeilla myös sitä nysseä; ajoimme linjan kaksi päätepysäkille ja kävimme ihmettelemässä Rauhaniemen kansankylpylää, joka on auki myös talvisin, kauniita rantamaisemia, surullisenkuuluisaa Koukkuniemen vanhainkotia ja Lapinniemen kylpylää.


Kaupungilla kävellessämme huomasin saman kakkukaupan kuin kerran vuosia sitten työkavereitteni kanssa kaupungissa käydessämme. Ihan vain klasin takaa...


Keskiviikkona oli myös Laukontorilta Ratinaan vievän kävelysillan avajaiset; mies käveli sillan ja otti kuvia, kun mulla oli jo jalat niiiin puhki...


5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Oi voi, tuli taas ikävä Tamperetta ja opiskeluaikoja. :) Yövyimme neljä vuotta sitten Tampereen Omenassa, tosin niitä oli silloin vain se yksi melkein Sokosta vastapäätä.

Marleena kirjoitti...

Kivaa kotimaanmatkailua! Samoin kuin Kaisallakin, tuli Tamperetta ikävä.
Minäkin olen yöpynyt Tampereen Omenassa. Olin viimeistä viikkoa töissä ennen lomaani(jolta sitten jäin viettämään näitä oloherrattaren päiviä), kun teimme työporukan kanssa matkan Hämeenlinnaan ja Tampereelle. Silloin, reilu neljä vuotta sitten yövyimme Omenassa.

Matleena kirjoitti...

Olipas kiva poiketa Tampereella kanssasi! :) Osa paikoista oli tuttuja, mutta osa esim. Amurin työläismuseo on vielä käymättä ja sinne pitäisi kyllä joskus päästä. Poikamme asuu Tampereella, mutta nykyään menee monesti niin, että käydään vain hänen luona ja nähtävyyksiä ei tule katsotua.

intsu kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihana reissu sulla ollut! kiva kulkea mukanasi ja nyt innolla odotan niitä jatko-osia. Pian taidetaan retkeillä yhdessäkin:)

Vaarinkukka kirjoitti...

Hei tännekkin.
Samoissa paikoissa sitten ollaan Juhannuksen aikaan Keruulla minäkin olen, mutta tänä vuonna en päässyt, olin sairaalassa syöpäepäilyn vuoksi, mutta ei ollut syöpää. :o) kiitos siitä kuuluu Taivaan Isälle.
Sairaalassa oli eräs ihminen samassa huoneessa, jlla oli tuollainen sytömyssy :o) ja hän ihmetteli että miksi niitä siellä oli saatavan, ja minähän kerroin :o)

Ihanna kesän jatkoa sinulle ja läheisillesi.