torstai 8. heinäkuuta 2010

Tapion Tikkuiitojen ja tuntemattoman tekijän sytomyssyt Seinäjoen sairaalaan


Joskus keväällä sain postia Tapion Tikkuiitoilta, että ehtiväthän he mukaan sytomyssykampanjaan. Tapion kaupassa Kauhajoen Päntäneellä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai-ilta Tapion Tikkuiitat, joita on yli 30!
He tekevät hyväntekeväisyyteen tai itselle, mutta yhdessä tekeminen ja missä ympäristössä! on se jokin. Tikkuiitat ovat osallistuneet myös Viroon lähetettävien äitiyspakkausten kokoamiseen sukkineen, nuttuineen ja vaununpeittoineen.


Nämä kauniit neulotut myssyt,

 

 nämä kauniit virkatut,

 

nämä pirteät virkatut,


ja nämä harmoniset virkatut ovat Tikkuiitojen tekemiä.


Nämä neulotut myssyt on tuntemattomalta käsityön taitajalta.

Kaikki nämä myssyt olen kesäkuussa vienyt Seinäjoen sairaalan syöpätautien osastolle jo suuremmassa luovutuksessa mukana olleelle sairaanhoitajalle. Hän otti ne mielissään vastaan ja sanoi myssyistä olleen paljon iloa hoidoissa käyville. Yksi ilta huomasimme asuvamme ihan lähekkäin ja koiramme "keskustelevat" joskus liiankin innokkaasti keskenään!
 
 Sytomyssykampanja jatkuu edelleen:
Keräys jatkuu niin kauan kuin on tekijöitä!

Olin veljeni kanssa silmäpolilla käymässä, kun odotuksen välillä kävin yläkerrassa myssyt luovuttamassa ja välillä luin lehtiä: tämä kranssi on taivutettu rautalangasta, jollei peräti piikkilangasta ja siihen ripustettu sulatettuja lasinpaloja.
Tämän postauksen kuvat olen laittanut tänne ennen juhannusta ja tämän piti olla juhannustoivotus, olkoon nyt:

Lämmintä kesää kaikille!


Vastaanottopaikat: Kauhavan Kangas-Aitta, Kaarakan talo/Rustoopuori, Käsityöaitta Fiona ja Tikkuajien tapaamisisissa Herkkukontissa parillisten viikkojen torstaina klo 16-19.30. Suoraan sairaalaan voi myös viedä!

 

1 kommentti:

malli45 kirjoitti...

Tapasin eilen sairaalanmäellä Miehen, joka sai sytostaattihoitoja mahalaukkusyöpäänsä. Kysyin, onko miehelle rankaa menettää hiuksesna. Ensin hän sanoi, ettei, mutta esitteli hiuksiaan, jotka olivat kolmannes entisestä. Harvoin tapaavana en huomannut ollenkaa hiusten lähtöä. Hänelle oli kuitenkin koko ajan tullut uusia kihartuvia hiuksia. Hän oli teettänyt Väinämöis-pipon, joka ei kuitenkaan ollut aivan täydellinen; silmukat eivät olleet synkassa värinvaihtokohdissa. Hrmi! Siinäpä uusi malli: Väinämöisen pipa!