keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tilkkurekka Seinäjoen torilla la 19.3.-11 klo 9.30-17.30

Isoäidinneliöillä maailman suurin tilkkupeitto

Martat-sivulla tärkeää tietoa!

 
- Suosittu Tilkkurekkamme lähtee liikkeelle vielä kerran. Seinäjoella vietetään tilkkupäivää lauantaina 19.3. Käy koukkuun ja tule paikan päälle virkkaamaan. Jos et osaa, martat opettavat. Rekan tarkan sijainnin kerromme heti sen varmistuttua. Laittakaa viestiä eteenpäin ystävillenne! Lainaus FB:n Isoäidinneliö-sivulta

- Tilkkurekka lauantaina Seinäjoen torilla klo 9.30-17.30

http://www.ilkka.fi/
Suuren suosion saanut valtakunnallinen tilkkutäkkirekka on lauantaina kello 9.30-17.30 Seinäjoen torilla. Tilkkuja voi tulla virkkaamaan rekkaan neulekerhomeiningillä. Tilkuista tehdään tilkkutäkkejä, joista puolestaan kootaan maailman suurin tilkkut.. Lainaus FB:stä

                                                                                    Kuva Käspaikka

- Tilkkurekka-kiertueen sekä koko kampanjan tavoitteena on pitää yllä ja jatkaa käsityöperinteitä: tuttu idea tarjoillaan nyt uudella asenteella. Kampanjan tavoitteena on myös kerätä mahdollisimman paljon tilkuista tehtyjä peittoja ja koota niistä maailman suurin tilkkupeitto syksyllä 2011. Maailmanennätystempauksen jälkeen pienet peitot ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mm. Ensi- ja turvakotien liitolle.

Tilkkurekan kahden viikon Suomi-kiertue lähtee liikkeelle Jyväskylästä maanantaina 7.2. ja päättyy Kajaaniin sunnuntaina 20.2. Kiertue käy yhteensä 12 paikkakunnalla. Tilkkurekassa on mahdollisuus opetella Isoäidinneliön nimellä kulkevan virkattavan tilkun tekemistä marttojen opastuksella. Rekassa on lapsille huovutustöitä eikä villasukkaakaan ole unohdettu. Rekasta löytyy myös soma tilkkunäyttely ja jaossa on innostavia O(p)i Isoäidinneliö! -ohjeita.Tilkkujen tekemistä opetellaan ensi vuonna myös kouluissa tekstiiliopettajien johdolla.
Tilkkurekka-kiertueen ja hyväntekeväisyyskampanjan myötä tekstiilityönopettajat, martat ja novitalaiset haluavat pitää yllä käsityöperinteitä sekä jakaa itse tekemisen iloa ja yhteisöllisyyden kokemusta niin koululaisille kuin muillekin arjen kiireisille. Hidastaminen nykyarjessa nähdään tärkeänä voimavarana.
Tilkkuja voi tulla virkkaamaan ja neulomaan rekkaan neulekerhomeiningillä. Käsitöiden lomassa Paulig tarjoaa vastuullisesti tuotettua Mundo-kahvia. Tilkkupeittoja voivat lahjoittaa maailmanennätyskampanjaan myös erilaiset käsityökerhot, työ- tai muut yhteisöt.
Isoäidinneliö sopii muuhunkin kuin tilkkupeiton paloiksi. Kun tekniikan oppii, ideoita ja toteutustapoja vaihdellen on helppo tehdä neliöistä esimerkiksi suosittuja torkkupeittoja, mattoja, tyynyjä ja monenlaisia asusteita.
Yhteistyössä:
Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto, Paulig, Juju-kerho Lainaus Novitan sivuilta


Tilkkurekassa on myytävänä joitakin Novitan lankoja, mutta se, virkataanko neliöt omilla langoilla rekassa, ei ole käynyt mistään lukemastani ilmi!?

               Väriä vaihtavasta Vironvillasta virkattu ja pesukonehuovutettu olkalaukkuni

 
  Minä haen torstaina Otson, 3v Hämeenlinnan asemalta junalla. Tytär tyttärineen piipahtavat Lontoossa tyttären ystävän nelikymppisillä, Vilja leikkimässä oman ystävänsä kanssa ja tietysti myös shoppailemassa.
 Me Otson kanssa kiipeämme Tilkkurekkaan ja ehkä Otso myös sen veturiin...3 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

olen käsittänyt, että Novita lahjoitta ne langat, ei tarvii omista virkata.

Ingi kirjoitti...

Oikein tyylikäs tuo huovutettu laukku!

Sipi kirjoitti...

Pitänee yrittää poiketa rekassa kun paikkakunnalle kerran saapuu :)