tiistai 26. heinäkuuta 2011

Jaakon päivillä Pietarsaaressa 2011

Neljättä kertaa olimme miehen kanssa Jaakon päivillä. Alkusysäys tuli Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubin retkeltä. (rullaa linkitettyä alemmas)
Pietarsaaren koulupuistossa on komea koulu, Jakobstads Gymnasium!Mies tiesi siellä olevan kukkia ja muita kasveja nimien kera, tosin ei kaikissa ja suurin osa oli vain ryhmien nimiä.Pensas- tai Euroopanmerikaali on tullut syödyksi


Puiden alla on kivikkokasveja ja -polkuja  Sitten kävelykadulle tapaamaan Lankatuvan Mikaelaa. Mikaela oli muutama vuosi sitten Seinäjoen käsityömessuilla meidän muiden käsityöbloggareiden kanssa. Hän on ollut Kaisan luona pitämässä kaksi kertaa lankakutsuja , joilla olen ollut mukana. Ostin nyt vain kerän Opalia, väri palomies ja villan pesuainetta. Aina, kun on Mies matkassa, niin on niinkuin olisi kiire eikä mitään saisi ostaa, varsinkaan lankaa! (Jota mulla on!!!) En siis edes oikein katsonut, mitä Mikaelan kimppanilla oli tarjolla; toki huomasin hauskat pikkutyttöjen mekot, mutta ainoa mekonkuluttajakin menee jo kouluun! Kadulla oli monenlaisia markkinakojuja. Tässä muovikengät on jo pakattu takaisin autoon!Täälläkin on vanhoja autoja ja muita kulkupelejä: Viking Lindellin rakentama Pindeln autotraktori. Tarvikkeina kaksi vanhaa kuorma-autoa ja moottori vuodelta 1928


                          Aito T-Ford Torinvarren kaupat ovat levittäytyneet myös kadulle. Täältä vasemmalla olevan pöydän alta löysin kaksi vanhaa kastemekkoa ja vauvan pitsilakin. Kuvaan ne myöhemmin; eivät uppoa tähän kuvakavalkaariin. Jaakon päivillä on myytävänä vanhoja tavaroita ja vaatteita, samoin kuin vanhaan malliin tehtyjä. Nämä vaatteet ovat 2-3 v:lle pojille.Tämä ihanainen kansallispuku on kokoa BabyBorn! Viljan Beibbari on poika :(
Sixten Ahlsved "maalaa" puusta tauluja ja rakentaa nostalgisia taloja ja huusseja.
Eläviä patsaita voi nyt nähdä myös Pietarsaaressa! Kauniita, hyvinhoidettuja puutaloja näimme matkalla Urheilukeskukseen!Kävimme katsomassa Jaro- HJK jalkapallo-ottelun. Mulla on aina sukankudin urheilukisakatsomossa. Katsomon katolla olevan kameramiehen voisi kuvitella olevan myös muu-mies!Onnistuimme saamaan viimeiset istumapaikat maalin takaa. Kudoin siis sukkaa! Väliajalla jotkut pelaajat potkivat palloa ja yhtäkkiä tuli pallo kämmeneeni ja sukan kutominen loppui siihen. Kättä särki pari päivää, se oli turvoksissa eikä sormet taipuneet kunnolla. En ole vielä selvittänyt itselleni ollako ylpeä vai loukkaantunut (psyykkisesti), kun pallon potkaisi Aki Riihilahti. Hän ei pelannut pelissä vaan esiintyi vain tauolla ja lopussa. Ihan vahinko pallon potkaisu katsomoon ei ollut, koska se oli kuudes tai seitsemäs sinne tullut pallo; siis väliajalla. Pelissä meni muutama, yksi pääkatsomoonkin. Kymmenentenä sarjassa oleva Jaro voitti sarjajohtaja HJK:n 1-0! Valtava merkitys Jarolle ja faneille! Illalla oli Rullahiihdon SM-kisat. Naisten mestariksi rullaili Maria Grundvall, IK Kronan ja miesten voittaja Jari Joutsen, Vetelin Urheilijat.
Muutama sadepisarakin tuli.Saimme taas istumapaikat torin reunalta ja siitä näki, kuinka nosturiauto rupesi kurottelemaan kohti korkeuksia ja kohta siellä roikkui pieni koppi, jossa oli benji-hyppäjä ja turvamies eli tohorittaja. Ainakin neljä ensimmäistä hyppääjää oli tyttöjä! Hiihtojen jölkeen alkoi toritanssit. Orkesterina Exodus, joka soitti sekä ruotsalaista että suomalaista tanssimusiikkkia. Ainakin kitaristi ja kosketinsoittaja lauloivat! Tanssijoitakin oli runsaasti epätaisella asfaltilla. Myös "taidetanssijoita", joita oli myös Tangomarkkinoilla.Kotimatkalla (n 80 km) oli kaikki suomalaisen kesän sääilmiöt päällä. Tuuli niin kovaa, että pelkäsimme puiden kaatuvan tiellemme. Välilla satoi ja välillä pisaroi. Sateenkaarikin näkyi tummalla taivaalla; aarteen paikkaa ei!
4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Sun pitää Malli matkustaa paljon, näitä kertomuksia on niin hirmu kiva lukea!!

Malli kirjoitti...

Kiitos, Kaisa!
Toista sataa lukijaa ja vain yksi kommentti! Tosin sitäkin parempi! Aika laiskasti käyn kommentoimassa toisten blogeja, vaikka kommenttien lukeminen on suuri osa bloggaamisen hauskuutta!
Eilen vasta kudoin ja vieläkin otti käteen kipeään. Taidan siis kääntyä myös psyykkisen loukkaantumisen puolelle suhteessa Akiin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana postaus-KIITOS.

Sipi kirjoitti...

Kivasti kirjoitit ja näytit taas paljon kuviakin :)
Aatella että Viljakin menee jo kuoluun! Miten se aika kuluu niin joutuin..
Toivotaan että kätesi paranee pian, tuollaiset yhtäkkiset iskut on pahoja!