maanantai 20. helmikuuta 2012

Tumppurekka SeinäjoellaTämänvuotinen Marttojen ja Novitan O(p)i-lapanen-rekkakiertue päättyi perjantaina Seinäjoen muuten tyhjälle Torille. Pohjalaiset taisivat olla töissä ja jo osata lapasten teon, kun rekassa käydessäni Martat ja Novitan väki pohtivat, että perjantai on huono päivä! Väkeä vähän, ainakin kahden jälkeen. Ilmeisesti myös tiedon perille menossa oli ongelmia, kun Opistossa kurssikaverit olivat lukeneet tapahtumasta lauantain lehdestä!                                          Siinä niitä Lovikka-lapasia pitkä rivi!
Pöydällä oli erilaisia Lovikoita eri työvaiheissa odottamassa tekijöitänsä!Kauniita perinteisiä kuvarasoja oli myös näytillä. Wanttuut-näyttelyn satoa artesaani Irmeli Hjerppeltä; myös alempi kuva.
 Näihin erikoisella tekniikalla tehtyihin reunimmaisiin lapasiin on tulossa ohje Novita-lehteen. 
Novitan lapaskisan satoa edustavat nämä lapaset: neulottuja, virkattuja, huovutettuja, kontinkuvaasta, yksiväristä, kirjokinnasta, dominoneuletta...
                              Nämä on kainuulaista Peilikästä


         Alvar Aalto on sovittanut Peilikästä Seinäjoen kaupungintalon seiniin!


Ostin rekasta kaksi kerää Huopasta Lovikkoohin ja kerän 7 Veljes-Raitaa kuvarasoohin, luonnonvalakoosen kaveriksi, sitä ei kuitenkaa ollu! Heti rupesin pohojalaaseksi, kun Seinäjoesta tuli puhe!6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Olipa mukava lukea käynnistäsi tuolla tumppurekassa ja varsinkin kuvat tiirasin tarkkaan, kun en itse päässyt tutustumaan, kun rekka oli Oulussa. Uuden terminkin peilikäs opin. :)

Kaisa kirjoitti...

Minä ainakin kiiruhdin töistä Vanhojen tansseihin, ja muutenkin rekka häipyi muistaakseni siinä vaiheessa kun työssäkäyvät olisivat sinne ehtineet... Viikonloppu olisi aina parempi. Mutta kiva nähdä kuvia!

Sipi kirjoitti...

Kiva olis ollut tuollakin poiketa, mut kaikkeen ei ennätä.
Kauniita lapasia olet kuvannut, dominoneuleiset ja kontinkuvaaset tekis mieli joskus tehdäkin :)

"Ibiza" kirjoitti...

Onpa tehty hyvää työtä, tuossa tumppurekassa. Tumppu poikineen on päässyt kuviinkin meidän muiden nähtäväksi!

raita kirjoitti...

Itse olin Tampereella rekassa mukana, mielenkiintoinen postaus, kiitos!!

raita kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.