perjantai 28. marraskuuta 2008

KipuApusilkkivillaa

ostin Tampereen messuilta langan kehittäjältä ja ko neuleohjeiden tekijältä Pirkko Kähöseltä. Ostin lankaa kaksi isoa vyyhtiä. Siihen ja sämpylään ja teehen meni Miehen antama messu-avustus, vaikka kysymykseen, paljonko tarvitset, vastasin, että varmasti saan helposti 5000€:a käytettyä. Kallein, mitä näin, oli 6990€:a maksava ompelukone, jota en siis ostanut.

Lanka on senverran epätasaista, ettei neulejälki ole yksistään neulojan vika. Osan saa lanka ja osan halpis-bamput ja loppu jää fibromyalgia-diagnoosilleni. Haa, mun kontolleni ei jäänytkään mitään! Fibromyalgia näkyy ajoittain käsityön jäljessä. Langan pitäisi lämmittää palelevia jalkapohjiani. Ensimmäisen yön nukuttuani ne jalossani, jalkani olivat lämpöiset nilkkaan siihen asti, mihin sukka ulottui. Mulla oli niiden päällä 7Veikka- polvisukat. Pidän aina öisin villasukkia, usein kaksia ja silti jalkojani saattaa palella. Eilen, kun rämmin Helsingin kaduilla matkalla Menitaan ja muutenkin koko päivän jaloissa olleina, ne illalla kotona olivat kosteat, joten en laittanut niitä yöksi. Päivällä pidän niitä muiden sukkien tai kuten Hesan reissulla sukkahousujen alla. Sukkahousut siis normaalikäytössä eikä korsettina kuten Pirkassa neuvottiin. Kyynärpään lämmittimet ja

kämmekkäät lämmittävät ja hoitavat käsiäni. Lankaa on vielä polvenlämmittimiin tai toisiin sukkiin. Saahan sitä lisääkin!


Ohjemonisteesta luin juuri, että se auttaa myös ihovaivoihin. Täytyypä kääriä lankaa sormiini, jotka ovat ajoittain auki jonkin kosketusallergian takia. Syy ei ole selvinnyt, en tosin ole käynyt ihotautilääkärillä. Mutta vaiva on ollut neljättä vuotta, siis koko ajan, kun olen ollut kokopäiväinen käsitöiden harrastaja. Nikkeliallergia on diagnosoitu, se on yksi mahdollinen. Olen vääntänyt rautalankaa, kotimaiset ruokailuvälineet ja ovenkahvat sisältävät nikkeliä. Katsotaan, mitä tekee KipuApu...6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Mielenkiintoista! Oletko huomannut vielä tämän vaikuttavan muutenkin kuin lämmittämällä, siis vaikuttaako kipuihin?

-maria- kirjoitti...

Minun pitäisikin kokeilla KipuApua nivelvaivaiselle isoäidilleni (sitä on minulla vielä omista unisukistani jäljellä).

Malli45 kirjoitti...

En vielä osaa sanoa, onko kipuihin apua, kun nämä fibrokivut tulee ja menee. Yhden yön yli ihottuman päällä ollut lanka ei vielä auttanut. Tänään piti taas panna laastari, koska olin tonttukurssilla.

Palaga kirjoitti...

Tuota lankaa olisi mukava kokeilla!

Ihana tuo neulottu liivimekko, myös tuossa yläpostauksen poseerauskuvissa!

satumh kirjoitti...

mullakin on aina yöllä villsukat, muuten palelee! tuolta kipuavun sivuilta huomasin että migreeniinkin auttaa tuo lanka, oho! :)

Malli45 kirjoitti...

En ole pariin päivään pitänyt näitä sukkiani, niin jopa jalkani palelivat yöllä. Jalassa Seiskaveikat, vaan...