lauantai 15. marraskuuta 2008

Tampereen Kädentaito-messuilla

Pikku-Uppiksen villanuttu rinnuksis kuljin etsimässä Novitan Neuleklubilaisia. Tapasin vain Tesan!
Monta vuotta olen haaveillut messumatkasta Pirkkalaan, mutta nyt kaikki osui kohdalleen. Kaarakka-ystävän JouTui-pikkubussilla me 9 käsityön ystävää ja alan toimijoita lähdimme pimeässä tihkusateessa liikenteeseen. Hyvin sujunut matka, kahvitauko Parkanossa, loppumatkan matelu, parkkipaikka aika kaukana, joka korostui illalla pimeässä takaisin kävellessamme raskaita laukkuja kantaen.

Osallistuin netissä kahteen messulippuarvontaan, joissa kummassakin voitin lipun ja kaksi. Heleenalle ja Tellulle siis myös. Kiitos vielä! Niinpä saatoimme mennä kutsuvierasjonossa, joka oli lyhyt, suoraan sisään. Olimme perillä heti 11:lta. Oma kierroksemme Tuijan ja Heleenan kanssa alkoi Kivimessujen puolelta, josta teimme löytöjä. Ostin hematiittisydämen, jonka sisällä vaaleanpunainen pikkusydän, eräälle Prinsessalle.

C-hallissa alkajaisiksi ostin "hiuslaitteen", jolla saa nutturoita ja sykeröitä; näitä on ollut myynnissä jo kauan. Hiukseni siis ylös...

Kolmas ostos oli valkoiset neulotut rannekkeet, jotka eräs kuurosokea oli palelevia ranteitani varten tehnyt. Hinta kaksi euroa, toivottavasti yhdistys on saanut langat lahjoituksena; maksut menivät tekijälle.

Tilkkukojusta ostin koristenappeja tulevia tarpeita varten.
Novitan osastolla vaihdon lappuja Novitan Nostalgiamatkaan, kavereille kans, ostin vaaleanpunaista Huopasta 3 kerää kympillä, huovutusneuloja ja Novitan Muksu-lehden. Titityystä hain varaamani Karaoket, joilla jatkan Viljan Tomtenia. Sitten löysimme Pirkko Kähösen KipuApu-silkkivillakojulle, josta lähti kaksi vyyhteä lankaa tarkoituksena lämmittää palelevia jalkapohjiani ja särkeviä polviani. Terveisiä Kristiinalle! Häneltä "kuulin" KipuApulangasta.

Sveta Peuran kojusta ostin repro-nukenpään. Valitettavasti Sveta oli itse muualla enkä saanut tarpeellisia tietoja ko nukesta. No, sähköpostilla varmaan. Svetahan tekee myös luusta ja puusta virkkuukoukkuja ja koruja.
Pikkutontut, 3 €/kpl,ostin ikäiseltäni naiselta. Hänen kanssaan nauroimme, että tekemisen ilo jää palkaksi. Tontuilla on rautalanka-luusto, joten kääntyvät eri asentoihin.


Pari piparimuottia myös, Otso-nalle ja varpaat.


Maarit Ailion kojusta ostin kangaskuvan Viljan pussukkaa varten. Seinäjoen messuilta olen häneltä monena vuotena ostanut kortteja, jotka on kuitenkin jääneet lähettämättä.... En malta antaa niitä pois!

Ainoa messuilta ottamani kuva: Matias ja floristi Owe, kiitos tiedosta, Eija!Strömsöstä ovat tekemässä metallilangasta ja kukista maljaa.

Välillä kävimme kahvilla. Taas jatkoimme matkaa. Lankakauppiaita oli paljon; paljon samoja lankoja monilla. Esim Karaokea oli kolmessa kojussa... Ihania lankoja, kauniita lankoja, hoitavia lankoja, huopuvia lankoja...Villaa, silkkiä, pellavaa, bambua ja soijaa...


Nukketohtoria seurasimme vähän aikaa; hän ei nähnyt meitä! Unisef-nukkeja tarkastelimme, mutta emme nähneet Sipin tekemiä, ehkä ne olivatkin paikallisia.


Korttitarvikkeitakin oli varmaan joka lähtöön. Samoin helmiä näytti olevan paljon.

Vain yhden muun neulomolaisen näin, Tesan! Kukaan muu ei ainakaan näyttäytynyt, vaikka mulla oli Uppo-Nallen violetti villatakki rinnuksis ja Heleenalla violetti ruusuke. Intsukin oli nähty.


Paluumatkalla veimme Mirjamin rakkauslomalle Ikaalisten kylpylään, söimme siellä hyvin ja bussissa vertailimme messukokemuksia. Me taisimme Tellun kanssa olla eri messuilla, niin erilaisia ostoksia ja kertomuksia meillä oli. Marita ehti kiertää vain yhden hallin. Anne ja Alli kävivät syömässä ja päästämässä Ullan ja tv:stä tutun Elisen Rustoopuorin kojusta syömään ja ehtivät tehdä ostoksiakin. Heleena osti lankaa ja Tuija huopaa ja muita tarvikkeita.
Tyttöporukalla oli mukava myös päivittää tietoja mm "puutarhanhoidosta", josta olin lukenut dekkarista ja taannoinhan siitä oli puhe tekstiviestijupakassakin.....

Olen käynyt pari kertaa Vanhassa Satamassa, kerran Elmassa ja monta kertaa Seinäjoen käsityömessuilla. Seinäjoki ei edelleenkään häviä mun mielestäni yhtään!

Tampereelle on ensi syksyn matka kyllä jo varattu!


Samoin kevään matka The Kensington Dollhouse Festivaliin Lontoohin!
muokkailtu pariin kertaan

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On Teillä ollut ihana päivä! Tampereen messuilla en ole koskaan ollut. Saiko Huopasta oikeasti 3 kerää kympillä? Elmassa oli viikko sitten 2 kerää kympillä.

TeSa kirjoitti...

Oli kiva nähdä ja mukavia ostoksia oletkin tehnyt.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitokset vielä kerran messuseurasta, vaikka mä siellä paikan päällä heti unohduin sinne kivihalliin. Oli mukavaa päästä reissuun sielunsiskojen kanssa. Meno- ja tulomatkat olivat yhtä antoisia kuin messut.

Malli45 kirjoitti...

Outi-m Vaaleanpunainen Huopanen oli kolme kympillä!

Palaga kirjoitti...

Kiitos messuselostuksesta! Olisin niin halunnut olla mukana, vaan olen menossa Tampereelle vasta tiistaina.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! No, olipas halpaa Huopasta.

Eija kirjoitti...

Floristi on Owe Salmela, Kokkolan oma poika. Messuilla olo oli kuin lapsella karkkikaupassa.

seijap kirjoitti...

Teillä on ollut mukava messumatka. Seinäjoen messut ovat niin kotoisat verrattuna noihin Pirkka-hallin messuihin.
Molempiin tekisi mieli, mutta kumpikin jäi nyt tänä vuonna väliin. Vuoden päästä sitten.'

satumh kirjoitti...

harmi ettei oltu liikkeellä samana päivänä, oltas voitu tehä porukkatreffit. :)

JaanaM kirjoitti...

Kyllä minä silloin tällöin lottoankin.. Nyt ainakin on ihan pakko :)