maanantai 24. marraskuuta 2008

Neulottu liivimekko ja Päivä- ja yörasat

Nämä lapaset tein jo muutama vuosi sitten Päiväkoti-työkaveri-Päiville hänen täyttäessään 4ov. Lankana varmaan Novitaa, mutta olisipa ollut heijastinlankaa, niin tähdet ja täysikuu loistaisivat! Toisessa lapasessa ei ole tekijänsä horoskooppieläin, vaikka siltä kovasti vaikuttaa ja n. sata lasta on sitä leijonaksi sanonut. Se on aurinko!! Hyvin on pidetty; kuva viimeviikolta.En muista vieläkään, miten kuvat tänne tulevat. Siis eri järjestyksessä kuin mitä oli tarkoitus. Säärystimet koko 4v on Nalle Four Seasons, makkara-, vai mikä se on, neuletta. Lienevät polvipituiset suorina. Mulla oli lapsena neulepaita ko neuletta, muistelen, että sillä oli joku nimi, saatoi se olla haitarineulekin?!
Tässä nyt liivimekko, vaikka oli tarkoitus esitellä sitä ensin palasina. Malli on Novita Talvi 2008, koko 122 cm. Lankana Nalle ja Four Seasons, pyöröpuikko ja virkkuukoukku 3:set. Yläosan langan vaihdoin punaiseen, kun Vilja 4v, joka on ammatiltaan prinsessa, rakastaa vaaleanpunaista ja pinkkiä. Neuloin alaosan koneella Seniorinäpissä Kaarakassa. Helmassa on pidempi virkkaus kuin ohjeessa, koska se on kauniimpi ja koska helma muuten kääntyi.


Four Seasons-langassa on myös vähemmän kauniita värisävyjää, jotka välttämättä tahtoivat näkyvimmille paikoille. En kuitenkaa viitsinyt lankaa pätkiä.
Taskut reunustin myös virkkauksella. Kuten kuvasta näkyy, osa taskusta onkin kiinnittämättä. Neuloin niitä taskuun jääneillä langanpätkilllä. Taskujen paikkaa pitää sovittaa Viljan kanssa, että osuvat kohdalle. Ovatkin lähinnä tarkoitettu koristeiksi, uskoisin. Napit on tarkoituksella eriparisia, mutta voi olla, että eri napit kuin me Sipin kanssa valkkasimme kolmesta vaihtoehdosta. Tuo muisti.....


Keskiviikkona saanen sovittaa mekkoa Viljalle, koska menen auttamaan Isomummukkaa Viljan ja Otson hoidossa Vantaalla; äitinsä menee koulutukseen.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onpa kivat lapaset ja ihana liivimekko Viljalle! Kyllä pukee häntä prinsessan työssään! ;D

satumh kirjoitti...

onpa komiat nuo lapaset! ja hauskatkin. :)

JaanaM kirjoitti...

Aivan ihanat lapaset!

Sipi kirjoitti...

Että tuo mekko on sitten upea! Varmasti Viljakin tykkää :)

seijap kirjoitti...

Voi kuinka kaunis tuo liivimekko. Meillä ei neiti 8 v enää huolinut. Olisin neulonut, mutta ei niin ei.