perjantai 30. tammikuuta 2009

Tiskirättejä ja Pakkasrukkaset


Novitaklubissa oli tiskirättivaihto. Tässä saamani kaunis rätti, jota en varmaan malta kluutuna käyttää. Koska tätä lukee muutamat, jotka eivät käy käsityöblogeissa, niin kerron, että tiskirätit ovat maailmanlaajuinen hitti; monissa maissahan tiskataan räteillä. Netti on täynnä tiskirättiohjeita!


Tämän rätin ja toisenkin lähetin kolmannelle novitalaiselle. Mulla ei ollut ohjeita ja lanka saattaa olla vähän paksua, mutta käy pölyrätiksi.
Vieraisilla ollessa mua on harmittanut, kun suihkuliinani on kotona. Niinpä kokeilin tehdä pienen rätin, jonka voisi heittää pyykkikoppaan myös kyläpaikassa ja ottaa pestynä seuraavalla kerralla käyttöön. Kaksi muuta olen ajatellut ihan räteiksi. Päällä oleva vihreä pallo on myös suihkurätti! Tällaisia pölyrättejä virkkasimme 50-luvun lopussa tyttökerhossa tädeillekin joululahjoiksi. Tosin en muista, että olisi ollut näin kauniita värejä.Pallo sivulta. Tästä saisi myös kauniin nuken hameen, kun jättäisi isomman reiän vyötärölle! Paitsi, että laitoin väärän kuvan, mutta kuvittele se sivulta!Kaarakan sennareissa kudoimme pakkasrukkaset kahdella puikolla, huovutimme ne pesukoneissa ja kirjoimme. Näitä ajattelin Nuoremmalle pojalleni. Pitää tehdä pyöräilyrukkaset Vanhemmalle ja Vävylle. Langat on jo hankittu!
Nämä näyttävät eriparilta, mutteivat tunnu käsissä erikokoisilta!

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mulla olisi vielä lankaklubin hamppulankaa joka on kuulemma erinomaista rätteihin - olen siitä jo aiemmin niitä tehnyt, mutta ainakaan vielä eivät ole pehmenneet aivan täysin mukaviksi.

Sipi kirjoitti...

Kivatpa tuli sunkin Pakkasrukkasista :)

SatuK kirjoitti...

Hienot rätit!

vesimiesneuloo kirjoitti...

Ompas komeet.....