maanantai 20. joulukuuta 2010

Karkkipaperipussukoita

Tutkailin karkkipaperipussukka-ohjeita myös netistä. Joku oli silittänyt liimapaperille, jota käytetään esim joissakin tilkkutöissä, karkkipapereita ja niinpä minäkin kokeilin. Tavallisista "papereista" lähti kiilto. Mutta Brunbergin Suukkopapereissa kiilto säilyi. Niinpä tein siitä pussukan kääntämällä sen, siis saumat ovat sisällä. Messuilla Pirkka-hallissa oli näistä tehtyjä kukkaroita, jotka oli reunustettu vinokaitaleella, ommeltu päältäpäin.
Tässä oma versioni, tarvittiin kaksi suukkoa:


Fazerin sekalaispussissa oli useita samoja karkkeja, niin niistäkin saa pussukoita, joissa on vain samanlaisia papereita. Tässä Lakta-pussukkani, jota tehdessäni unohdin ohjeen ja leikkasin saumanvarat pois. Pussukka siis pienempi kuin siitä oli tarkoitus tulla! Kameralaukkuni:


Aikojen kuluessa myös karkkipaperit uudistuvat kuten nämä Lidlin Lehmäkarkkien paperit. Tähän tarvittiin 24 karkkipaperia. Tämä on ommeltu vain päältä, koska on aika jäykkä; nämähän ovat paperisia toffee-kääreitä. Tämä on kynä- ymkoteloni:


Ehdin jo säikähtää, kun kurssilla aloittamani kainalolaukku, joka on Geishapapereista, on vasta puolessa välissä koottuna, niin uudet paperit ovatkin erivärisiä reunoiltaan. Mutta onnekseni löysin "vanhoja" Geishoja  vielä kaupasta. Myös monet kurssikaverini ja -openikin ovat tuoneet mulle papereita, joten ensi kesänä hienostelen uudella kainalolaukulla.

Nyt vaan kaikki karkkeja popsimaan ja ompelemaan hauskoja pussukoita!
(Pihlajanmarjakarkit ovat nykyään niin pahoja, että suurin osa niistä meni roskiin! Niitä on siis myös jemmattuna.)

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Ihana syy syödä karkkia! :D Kyllä joskus pitää vielä tuotakin tekniikkaa kokeilla...

Matleena kirjoitti...

Ihania laukkuja! :) Tuo se on minulla kokeilematta, hmh... :o

Sipi kirjoitti...

Ihastuttavia pussukoita :)

intsu kirjoitti...

Nuo ovat kyllä tosi ihguja,olenhan niitä jo saanut ihaillakkin!

Niina kirjoitti...

Hienoja pussukoita sinullakin :o)
Kävinkin jo kangaskaupasta ostamassa tukevampaa muovia kuin ekoissani, sen nimestä en tiedä.

Eilen kävin Jyväskylässä käsityömuseossa jossa oli mariannepapereista tehty korsetti, upea!