lauantai 21. toukokuuta 2011

Toinen päivä, Haniassa, Osa 2

Lomamatkojen tervetulotilaisuus oli tässä keskeisellä paikalla olevassa isossa Tavernassa, jossa monet kävivät syömässä mm hyvää lammasta. Siellä saimme Mari-oppaalta monia hyviä tietoja, joita tulisimme matkan aikana tarvitsemaan. Hän osasi todella hauskasti esittää asiansa. Kun hän kertoi Jumbosta, joka on iso lelu- ja kotitaloustavaratalo, hän heti huomasi joidenkin vanhempien peittävän lastensa korvat! Mari sanoi, että nyt lapset korvat hörölle!


 Bussiliput sai halvemmalla, kun osti ne paikallisesta Marketista. Asuimme neljän km päässä Haniasta,  Länsi-Kreetan pääkaupungista, joka on 70000 asukkaan kaupunki. Sinne siis infon jälkeen.

 

 Tässä näkymä Nahkakujalta, jossa oli monenlaista nahkatavaraa. Ja paljon turisteja.


  Tässä olemme jo Venetsialaisessa satamassa. Kreetan historia on hyvin värikäs monine valloittajineen.


 Kauniita veneitä pitkin matkojen päästä, ainakin Suomen ja Ruotsin liput bongasimme.


Kalasatamassa kävimme syömässä Kalalautasen kahdelle. Isäntä luetteli, mitä kaikkea se sisältää: valikoima erilaisia kaloja, tuoretta, grillattua, muita mereneläviä, salaattia, perunoita jne. Harmi, kun unohdin kuvata sen. Oli niin "olematoon"! Pari tomaatinsiivua oli kai se salaattia. Perunoita pyysin miehelle; niitä tuotiin pikkulautasellinen tyypillisiä etelän perunoita eli öljyssä paistettuja perunanlohkoja. Tälle kissalle annoimme kalojen päät ja ruotoja. Sai sekin siitä sentään syödäkseen! Mutta meille jäi vähän nälkä! Tai ainakin mulle, koska en syö leipää enkä perunoita. Eipä niitäkään ollut paljoa jakaa.


Kapeita kujia oli iso alue; niillä oli paljon tavernoja ja muita ruokapaikkoja. Pikkuputiikeissa myytiin vaatteita, matkamuistoja ja ruokatavaroitaKauniita yksityiskohtia oli myös:


 Kaunis ovi käsi-kolkuttimineen


Ovi auki kauniiseen rappukäytävään


Upea pikkutalo kauniine väreineen


Tällaisia keijuja oli monessa paikassa eri hintaisina; hame oli  maalattua ja kovitettua sideharsoa.


 Hanian kierroksen lopuksi vanhoilta kujilta upea Bougainville

3 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Oi kuinka näyttää kauniilta Hania. Ihania kapeita kujia ja niin pirteän värisiä taloja..osattaispa meilläkin käyttää värejä :)

Seijasisko kirjoitti...

Kiitos oli kiva on olla mukana reissullasi. Minullekin tuttuja paikkoja neljän vuoden takaa..Hania vanha kaupunki kujineen ja satamineen onki ihana paikka.

intsu kirjoitti...

Voi että on kiva täältä katsoa kuvia Kreetalta,tulvii muistoja mieleen. Mä ainakin kovasti tykkäsin Kreetasta. Mutta on ihana,kun taas olet Koti-suomessa!