torstai 9. kesäkuuta 2011

Puutarha-Saurus

Kaarakan taitokeskuksessa teimme mosaiikkeja. Jotkut tekivät kilpikonnia ja joku oli tehnyt pikkuliskon. Ajattelin tehdä lapsenlapsille PuutarhaSauruksen. Molemmat lapset ovat innostuneet dinosauruksista. Vähän vaikea oli aloittaa: ensin tein pään ja vartalon ja häntää. Monessa osassa, koska kanaverkko ei ole kovin leveää. Jossain kohtaa sitten huomasin, ettei Saurukseni mahtuisi mihinkään autoon ja niin pienensin sitä reilusti. Kanaverkko sullottiin täyteen paperia.
Tässä sillä on jo etujalatTämän jälkeen se päällystettiin kipsinauhalla. Onneksi mulla oli paketillinen omaa nauhaa. Kipsinauha on suht kallista, varsinkin tälläiseen toista metriseen hirviöön.


Pääsiäisenä Otson kanssa päällystimme Sauruksen saneerauslaastilla.Hanskat oli vähän isot!Mutta hyvin Paapan tekemä laastivelli saatiin Sauruksen päälle.


Sauruksen selkään ja päähän laitoimme lasimosaiikkeja ja lasikiviä. Kati ja Viljakin auttoivat. Mumma, kun on jo vanha, ei muistanut, että mosaiikit olisi tässä vaiheessa pitänyt puhdistaa suuristä käsineistä päälle menneestä laastista. Mumma taputteli Sauruksen nahan röpöliäiseksi.Saurus terassinpöydällä odottamassa saumausta ja maalausta.
Terassi täynnä pahvilaatikoita, joita tyhensimme autotallista, jotta lapseni saavat penkoa omat tavaransa.Nyt Sauruksella on vaalea saumausaine. Mumma muisti sitten, kun se oli valmis, että sitä saumausainetta piti värjätä! Vihreäksi!
Sillä on silmät päässä ja se on maalattu sokkelimaalilla. Röpöliäinen pinta oli haastava maalattava, aina näkyi vaaleata alta.Selkäpuolelta se on ihan kiltin näköinen!
Nyt se jo juoksi Syreenipesaan versojen suojiin!

Kotipaikaksi tulee puutarha Hattulan vanhan kirkon kupeessa!
  

3 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Oi, miten mahtava!!! Puutarhajutuilla saa olla kokoa ja näköä, muuten hukkuvat ympäristöön.

Mammutti kirjoitti...

Mahtava saurus ja on sitä ollut hauska varmasti tehdä!

Sipi kirjoitti...

Voi että siitä tuli mainio :D
Vaalea saumausaine on hyvä, tulevat lasikivet siitä kunnolla näkyviin. Tosi Mahtava Puutarha-Saurus!