maanantai 13. kesäkuuta 2011

Viikonloppuna Viljan 7v-synttärit

Kesäkuun toisena viikonloppuna olisi KIP-päivä! On myös tyttärentyttären syntymäpäivien vietto! Valinnan vaikeutta ei ole! Siis synttäreille. No, oikeastaan voisimme käydä päiväseltäänkin, matkaahan on vain 250 km. Mutta tietysti on kiva tavata enemmänkin aikaa lapsia; kasvavat niin nopeasti! Sitäpaitsi tytär lensi perjantaiksi Bergeniin koulutukseen ja vävyllä oli työkavereitten läksiäis-mökki-ilta.
Perjantai-ilta oli tosi lämmin, kun lastenlasten kanssa menimme läheiselle uimarannalle:


Otsolla on kelluva uimapuku, tosin hän ei uskaltautunut sen varaan. Otso kerran lipesi niin, että tukka takaa kastui. Otso iloisena: "En hukkunut, kun mulla on tämä uimapuku!" Vilja jo ui ja hypää jalat edellä uppeluksiin.


Vanajavettä kulkee myös Hopealinja kohti Aulankoa.


Hämähäkkimies!


Paappa ja Otso leikkaavat ruohoa yhdessä. Aikaisemmin, kun vävy kuulutti lapsia järjestämään lelujaan, Otso sanoi: "Paappa, mihin mä menisin piiloon?" -miksi?- "Sitä siivoamista!!


Tämän Barbien ostin ensin Viljalle, mutta yön mietittyäni tulin siihen tulokseen, ettei pikkutyttö tähän ihastu. Tämä onkin aikuisen nukke; keräilyyn, muokkaukseen ja leikkiin! Annoin tämän tyttärelle, joka muutama vuosi sitten huomautti, ettei hänellä ollut koskaan Barbieta. Hänellä oli yksi Daisy! Vähän toivoin, että olisin saanut pitää tämän ihan veistokselta näyttävän nuken itse!


Näitä keräily-Barbieita on ainakin kuvan nuket. Tuo blondi polkkatyttö näytti ihan eräältä suomalaiselta jo mummoihmiseltä, mutta itse nukke ei ollutkaan niin hänen näköisensä. Hauska juttu oli, että Kreetan-hotelliterassi-ystävän kanssa emme muistaneet hänen nimeään kuin vasta seuraavana päivänä. Sain houkuteltua miehen toisen kerran Jumbo-kauppaan. Niinpä ostin Viljalle Prinsessa-Barbien:

 

   Tämän hauskan japanilaisen? Tippiz2-nuken löysin kirpparilta!Otsolle toimme Kreetalta tämän kävelevän, mölyävän ja silmiään vilkuttavan Dinosauruksen.


Lauantaina täytin kotona paistamani kakkupohjat, jotka Tytär sunnuntaina päällysti ja Vilja koristeli osin ostetilla ja osin itsensä ja Otson tekemillä marsipaanikoristeilla.

Tämä kakku jäi vietäväksi Kanta-Hämeen keskussairaalaan!

  Viljalla on tietenkin oma kakkunsa; hänhän ei syö kermavaahtoa! Tähän laitettiin ne seitsemän kynttilää, jotka Vilja puhalsi laulettuamme "Paljon onnea vaan" suomeksi ja englanniksi.Tässä pari muuta Viljan saamaa lahjaa: oma kasvihuone


ja kuntopyörä!


Muitakin lahjoja tuli paljon: Muumien keräilymitalit, kirjoja, kottikärryt, Barbie- ja prinsessajuttuja ja kännykkä! Kaikkea ei mummakaan nähnyt...


2 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Kiva synttärireissu sulla Hattulaan! On ne lastenlapset niin tärkeitä ja ihania:)

Sipi kirjoitti...

On teillä ollut mukavat synttärit, ilmat mitä ihanimmat ja synttärikakutkin näyttävät niin syötävän hyviltä..varsinkin tuo naurava naamainen kakku näyttää varsin iloiselta ja herkulliselta :)
..tuollaisen kelluvan uimapuvun minäkin haluaisin, sais helteisinä päivinä vaan kellua ja nautiskella vedessä :D