maanantai 10. lokakuuta 2011

Knitting & Stitching Show Lontoo

Kätevästi Pohjanmaalta Lontoohin pääsee Pirkkalan kentältä Ryanairilla!Koneeseen nousussaKodikas, pieni hotellimme ja Graven Terrace-katua Hyde Parkin/Kensington Gardensin lähelläLontoon Käsityömessut on metro- ja Lontoon 2-kerrosbussimatkan päässä keskustasta  siajitevaasa Alexandra Palacessa. Palacen koristeellinen sisääntulohalli oli somistettu neulotuin viirein.Yksi aulan seinällä olevista taideteoksistaAulassa oli myös ahkera afrikkalainen kutoja, joka kutoi kapeaa nauhaa, joita pitkinä tai pätkinä nauhoina ommellaan kankaiksi, joista tehvää sängynpeitteitä, liinoja ja laukkuja. Polkimia hän käytti varpaillaan ja sukkula viuhui nopeaan tahtiin edestakaisin.                       Upea neulottu iltapuku taiteilijoiden osastollaSeinätekstiilejä, joissa oli kirjontaa ja muita tekniikoita kankaalla ja kuvan alla valokuva samasta aiheesta                   Virkattuja ja neulottuja asukokonaisuuksia


  
                        Näissä asuissa ei ainakaan paleleIson lankakaupan aleosastolla  oli valtavia lankakasoja häkeissä ja lattialla. Lankaa oli myytävänä paljon, toisin kuin Käsityömessuilla Suomessa!Tästä osastosta pisti silmään vain tutunnäköinen kangas!Ohuenohuesta villalangasta virkattuja huiveja, jotka maksoivat yli 200 puntaa; mutta on niiden virkkaamiseen kulunut paljon aikaa! Kuva on huono; huivit olivat n 20 cm leveitä.


 Lankaa syntyy sormissa ja pieni hyrrä pyörii. Osastolla oli myös rukki, joka taisikin olla ainoa täällä näkemämme. Blogikuvaan kysyin luvan!Opettelimme Tellun kanssa ohuen mohair-rimpsuhuivin neulontaa. Opettajamme oli ollut Nokian palveluksessa, Oulussa ainakin.Tähän yksinkertaiseen, mutta tyylikkääseen takkiin oli paljon erivärisiä lankoja saatavilla                  Upea virkattu seinävaate, tekijä lienee kuvassa                                        Kaunis pitsihelmihuiviMessuilla oli myös Workshoppeja, mutta aikuisten pajoja emme Elsan kanssa ehtineet nähdä. Nuorille oli monenlaisia pajoja. Tässä tarvikkeita Kukkakehikolla (Rosetti) tehtäviin rintarosseihin, siis erilaisia nauhoja!Tässä hienostuneessa Tea Roomissa kävimme molempina päivinä syömässä herkulliset lounaat kauniin pianomusiikin säestäessä. Lounaat tilattu ja maksettu Leenan kotoa jo monta viikkoa aiemmin!

Lontoo jatkuu....

8 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Voi hyvät jyssyrät miten ihania kuvia. Ooh,kuinka mä olisin pökerryksissä siellä ollutkaan,kun vaan ajattelenkin kaikkia ihanuuksia. Kiitos kun saan näin kuvien välityksellä olla mukana. Mun täytyy näitä lukea ja katsella yhä uudelleen ja uudelleen ja innolla jatkoa odotan!

Seijasisko kirjoitti...

Ihanaa olette päässeet Lontooseen käsitymessuille. Ihania kuvia..tuonne haluun minäkin!!..jatkoa odotellen.:)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Olen käynyt pari kertaa kurkkimassa, joko Malli olisi ehtiny laittamaan kuvia meidän kivasta reissusta. Hienoja kuvia, kaikkia en huomannut paikan päällä taisivat olla siellä pienemmässä hallissa, jonne en tänä vuonna ehtinyt. Kiitos oikein mukavasta matkaseurasta, aamulla töihin ajaessa mietin, että josko sittenkin ensi vuonna.... tunnelmat käsityötapaamisissa ovat niin mahtavia, ihan oma maailmansa.
Ilmoittauduin juuri retkelle Tampereen käsityömessuillekin juuri fiiliksen vuoksi.

Malli kirjoitti...

Tellulle ja muillekin: ei ole pikkuhallista yhtään kuvaa! Kaikki on niistä kahdesta, joita emme mekään Elsan kanssa ehtineet/ jaksaneet kokonaan koluta.

Villasukka kirjoitti...

Ihanan näköinen reissu!

Sattumalta tiedän, että tänä vuonna Tampereen messuille on tulossa ainakin neljä lankamyyjää, jotka eivät ole ennen olleet... Villavyyhti, Louhittaren luola, Puffala ja Hopeasäie.

Ritva kirjoitti...

Ihanaa lukea matkapäiväkirjaasi messuilta ja kuvien kera. Piristi kovasti tiitaipäivääni oli kun olisin itsekin ollut matkalla.

Kaisa kirjoitti...

Ah ja nam, tätä on taas kiva seurata - kiva kun kävit kokemassa, mutta vielä kivempi kun olet taas täällä! :)

Sipi kirjoitti...

Oi mikä reissu teillä on ollut! Oli varmasti hieno kokemus käydä messuilla josta löytyy ihan kaikkea mitä käsityöläinen toivookin löytävänsä! Hienoja kuvia!