sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Käsityömessumarkkinoilla ja Käsityömessuilla

Seinäjoen Käsityömessujen viikonloppuna Kauhavan Kangas-Aitassa on 3-päiväiset messumarkkinat, joille tullaan bussilasteittain kaukaakin (mm Elimäeltä). Torstaina iltapäivän olimme Päivin kanssa näyttämässä sormineulontaa ja lapasten koukkuamista.
Eiliseen asti luulin, että tunisialainen virkkaus on tätä lapasten, tossujen, kassien ja muiden ymmyrkäisten koukkuamista, mutta netissä puhutaan kaikesta koukkumisesta tunisialaisena virkkauksena! Koukkuaminen on vanha käsityötekniikka. Minäkin tein 60-luvulla jakkupuvun koukkuamalla, sillä pitkällä koukulla. (Silloin me nuoretkin naiset pukeuduimme jakkupukuihin!)
Nyt siis olin Kangas-Aitassa neuvomassa lapasten koukkuamista. Meillä oli kaksi lapasenalkua, joilla asiakkaat saivat opetella. Suurin osa tyytyi katsomaan. Joku istui viereen koukkuamaan. Joillakin oli jo koukku ostettuna, mutta taito vielä oppimatta. Innostusta oli monellakin, tosin kaikkien rohkeus ei riittänyt koukkuun tarttumiseen. Tarvitaan kahta väriä lankaa ja kaksipäinen koukku! Koukkupaketissa on kuvallinen, selkeä ohje! Parhaitenhan tämän(kin) oppii itse tekemällä!


                          Kuva Intsun

Kuvassa Mailan, Riittan ja Leenan koukkuamia lapasia ja tossuja.


                                   Kuva Intsun

Kaksipäisellä koukulla voi koukuta vaikka kasseja! Vasemmalla Mailan huovuttama koukuttu uunikinnas.


 
Kuva Intsun

Sormineulonta oli myös hyvin kiinnostava tekniikka; sillä saa nopeasti näyttävän huivin paksusta langasta. Oivallinen lentokäsityö! Käsityöklubin neuletapaamisessa lupasimmekin Elsan kanssa ottaa Melliä (paksua lankaa) mukaan ja sormeilla kaulurit koneessa matkalla Lontoon Knitting & Stitching Showiin. Yhdestä kerästä saa löysän kaulurin tai kaksi pienempää (kuvassa ylimpänä kaksi sisäkkäin), joista toisen voi nostaa pannaksi lämmittämään korvia!


Seinäjoen Käsityömessuilla kiertelin perjantaina muutaman tunnin.
Olihan siellä taas paljon nähtävää:Hauska sauna kylpyaltaineen!Erilaisia ja -kokoisia käsinukkejaKäsityökirjojaNappikauppa
(myyjä on serkkuni, jonka kangaskauppaa moni kaipaa)

Ostin pukinkonttiin jotain ja nappeja, vetoketjuja ja lankarullia. Neulelankaa ei ollut paljon tarjolla, mutta oikeasti en tarvitsekaan mitään. Tapio tietenkin rouvineen
oli!Kauhavalta ostin pari rullaa ja pari kartiota jotain (lankaa).
Ainoa sieltä ottamani kuva on tämä huoneen, jossa kuninkaatkin käyvät yksin, ovessa olevan elämänneuvon viimeinen!

Blogger tarjosi uusia näkymiä; en tiedä yhtään miltä tämä näyttää! En löytänyt esikatselua!

7 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Kivoja koukuttuja töitä! Olen myös ihmetellyt tuota,että tunisialainen on sama kuin koukkuaminen, huomasin sen you tubessa kun pistää hakusanan niin kaikki koukkuaminen näkyy olevan tunisialaista, tehdään se sitten yksi- tai kaksipäisellä koukulla.

Messuilta en löytänyt oikein mitää mitä olis ollut pakko ostaa, pettymys oli kun eniten myytiin valmiita tuotteita vaikka ymmärtäisin käsityömessut nimenomaa käsityötarvike messuiksi..no pitää katsoa josko innostuisi lähtemään Tampereen messuille.

Oikein ihanaa Lontoon matkaa teille, niillä messuilla on taatusti paljon ihanaa nähtävää ja koettavaa :)

intsu kirjoitti...

Minäkin näin Kauhavalla vessan ovessa kuvia ja aforismejä:) Kivoja kuvia sinulla Seinäjoen messuilta. Ai,mun ostoksetko Kauhavalta? Yhdet ainoat paksut pyöropuikot.Nooh miniä kyllä oli hommannut mulle paksun lankakerän ja siitä hänelle pitäis jotain tehdä. Tuletkohan vielä huomenna Kaarakkaan? Minäpä pääsen marraskuulla Martin päivän markkinoille ja Karnaluksiin!

Matleena kirjoitti...

Koukkuaminen on minulle melkein outo kässämuosto. Sen verran olen perehtynyt, että aikoinaan katsoin äitini koukkuamista ja perin häneltä sen koukun, mutta enpä ole itse tainnut koskaan koukuta edes kokeeksi. Periaatteen siitä tiedän tosin.

Kivoja kuvia messuista! Ne aina houkuttavat vaikka mitään ei tarvitsisikaan. Ensi viikkon on messut Oulussa, sinne aion mennä minäkin.

Kisumumma kirjoitti...

Minäkin tuota "tunisialaista" koukkuamista mietin, ja googletin, ja totesin että kyllä tuota hommaa minunkin mummu jo aikanaan teki. :)
Ihania töitä on messuilla tehty.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ollut varmasti hyvät messut ja paljon ihania töitä.

Maria kirjoitti...

No hei löysit tänne, minä hukkasin sen lapun, jossa oli blogisi, mutta hyvä kun tulit, pääsen tätä kautta käsityöblogeihin. Kauhavalta mullakin tarttui konelankoja ja matonkuteita, mutta käsityömessuille en päässyt, kun oltiin mökillä, no näinpäs nyt kuvia, kiitos!

Kaisuliina kirjoitti...

Hei! Mistä saa ohjeen tunisialaisella virkkauksella tehtyihin tossuihin?