maanantai 19. toukokuuta 2008

Joensuun Mukulakadulla

Suurkiitos tästä vinkistä!

http://www.jns.fi/Resource.phx/sivut/sivut-museot/pohjoiskarjalanmuseo/nayttelyt/mukulakatu.htxVietimme täällä reilut neljä tuntia ja aika loppui kesken. Täällä on Joensuu pienoiskoossa joskus silloin ennen. On pieniä taloja, suutari ja leipuri, possu ja porsaita nisissä, vanhoja leikkikaluja (varsinkin mumman ihailtavaksi), aarremeri ja toivomuskaivo, jonne heitimme kolikot, puoti, lehmän ammuntaa ja hevosen kavioiden kopsetta. Mumman sisarkin tuli paikkaa ihastelemaan. Vilja ei ehtinyt askartelemaan, kun oli niin monenlaista tekemistä. Kavereitakin löytyi heti; siellä oli 4- ja 5v-veljekset, joiden kanssa oli kiva leikkiä taloissa ja laivassa. Lapsilla kaikki on niin luontevaa:"Odota vähän, minä käyn pissalla!" Ja taas leikki jatkui.

Täällä oli lupa kuvata lapsia, joten kai tämäkin on sallittu! Siellä oli ihania taidetekstiilejä, joita oli myytävänä myös kahvilassa. Tilkkuja ostimme. Välillä kävimme aidan takana kahvilassa, jossa kävi myös sisareni tytär meitä tapaamassa.


Otsokin viihtyi oikein hyvin, siellä oli pieneen käteen sopivia puupalikoita! Päiväunet tuli otettua vaunuissa ihan itsekseen ruuan päälle.

Iso nukketalokin oli Viljan mieleen. Siellä on paljon asukkaita ja kodin tavaroita.

Mumma pääsi kapteeniksi merirosvolaivaan. Tytärkin tuli luennoiltaan kuvaamaan ja antamaan Otsolle sitä, mihin mummat ei pysty.

Ja mumma pääsi Joen lankaan, http://www.joenlanka.com/1.html josta olen tähän asti vain lukenut. Olipa se aarreaitta. Muutaman lankakerän ostin, neulenuken, (joka on aika vaikea, kun on niin liukas) ja ihanaisia nappeja: kaloja, lapsia, hirvi, lehmiä,ompelukone. Ne päässevät joskus tilkkutarinaan.


Mukulakadulla sai olla viiteen saakka, vaikka henkilökunta oli päässyt jo kotiin. Ulkona tuli Viljalle vielä pettymys; emme ehtineet enää leikkipuistoon, kun piti kiiruhtaa junalle. Kotona Hattulassa olimme vähän ennen puolta yötä, Vilja nukkui heti, mutta Otso lirkutteli nokostensa voimalla vielä...


Mumma lähti kotiin sunnuntaina etsimään hammaslääkäriä, kun söi pinnoitetun hampaan kuoren myslinä.

1 kommentti:

Hekla kirjoitti...

Kiva että viihdyitte Mukulakadulla! Se oli tosiaan meidän lasten lempipaikka silloin kun he olivat pieniä, ja siellä on aikuisellekin paljon katselemista.