maanantai 12. toukokuuta 2008

Nukkeja Kansalaisopiston kursseilta

Hän on Fanni, pää, kädet ja jalat paperimassaa, kangasvartalo täytetty trasselilla. Pituus 35 cm. Kasvot ja iho maalattu akryyliväreillä. Nukke on Sirpa Ala-Loukon( http://www.nukkepaja.com/ )

muotoilema ja valama; hän on myös tarkastanut maalaukset. Peruukki tehty mohairnauhasta tarlataanin päälle ompelemalla. Vaatteet ommeltu puuvillakankaasta, kengät ostettu. Nallesta tulikin Nasu, kun se on vaaleanpunaista fleeseä. Fanni istuu Minna Canth-huivillani.
Nämä ovat Sveitsinnukkeja, vauvoja, vaikka pitkät hiukset (Viljan toivomus) eivät vauvatukkaa olekaan. Tämän tumman nuken saa Vilja, oikeastaan vaihdamme, koska ensimmäisessä Sveitsin vauvassani on sisällä riisiä, jotka saattavat ruveta elämään vuosien mittaan. Nämä nuket on tehty paksusta nukketrikoosta, täytetty vanulla, masussa ja jaloissa on kissan kristallihiekkaapussit. Kasvojen alla on muovimaski ja silmät ja suu on maalattu akryyliväreillä. Vaalealla nukella on virkatut vaatteet ja tumma sai lainata jonkun kaupannuken mekkoa. Sukat ja kengät on ostettu Posliiniportaasta, lienevät amerikkalaisia. Vaatteita kaikki nukkeni tarvitsevat lisää, kun vaan ehtisi. Nämä ovat leikittäviä nukkeja, hiukan BabyBornia pienempiä. Onneksi saimme nyt kurssilaisia opistoon, kun parina vuoten on jouduttu peruuttamaan. Sveitsinnukke-kursseja opettaa Katri Jokinen, joka avustaa tarvittaessa maalauksissa.


Nyt on matka taas Hattulaan, josta käymme Joensuussa, jossa on hauskoja menopaikkoja, kiitos vaan Novitalaisille vinkeistä. Niistä sitten.


Yksi lasten suusta juttu: Vilja,3v9kk: Olen minäkin joskus ollut nuori! Äiti: Nuorihan sinä olet vieläkin. V kiukkuisesti: En oo. Ä: Kuinka vanha sinä sitten olet? V: Niin vanha, että oksettaa!


Tuota ei ole ainakaan mummalta kuullut!

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kyllä nuo sun nuket on ihania! Kerro Sirpalle terveisiä, tutustuttiin joku vuosi sitten kun hän ompeli Merenkurkun historiamatkailuhankkeeseen karoliiniunivormuja... :)

Nähdäänkö huomenna vai oletko reissussa?

Satu H kirjoitti...

kauniita nukkeja, varsinkin tuo eka on niin elävän näköinen! :)

Solveig kirjoitti...

Todella kauniita nukkeja. Meidän A ja S tykkäis kovasti ja minäkin leikkisin tuollaisella vauvanukella, kun meidän vauva on yllättäen jo taapero (iik!)

Mutta kaikkein hauskin oli nyt kyllä tuo lapsen juttu!

Sipi kirjoitti...

On ne ihastuttavia nuo sun nukkesi :)