sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kaukana kotoa 2

Saksasta matkamme jatkui Luxemburgin kautta kohti Pariisia. Luxemburgissa pidimme jaloittelu- ja kuvaustauon. Tässä pysähdyspaikkamme alapuolella olevaa puistoa kuvattuna kaupunkiin päin. Hintataso oli paljon korkeampi kuin Saksassa. Paitsi nafta, jota bussit syövät, olisi ollut matkamme edullisinta, mutta sen tiesivät kaikki muutkin; niinpä jatkoimme matkaa jonosta pois TT:n toivoessa naftan riittävän...

Pohjois-Ranskassa on valtavat viljapellot. Toisinaan taivaan rantaa asti, muttei taloja mailla halmeilla. Heinäkuun toisena päivänä siellä jo leikkuupuimurit olivat töissä. Vattavia viljavarastoja oli kaukaiseedessa molemmilla puolilla tietä. Osan matkaa myös luotijunan rata oli näkyvissä ja onnistuimme bongaamaankin muutaman, mutta kuvan ottoon ei aika riitttänyt.

Teiden varsilla oli myös erilaisia värikkäitä palloja, keiloja ja ympyröitä virkistämässä autonkuljettajien mieltä.
Omalta paikaltani ottamani kuva opasteesta vangitsi myös oivalliset kuljettaja-oppaamme. Pariisissa majoituimme kaupungista 10 km:n päässä olevaan hotelliin, jonka lähellä oli suuri kauppakeskus 170 kauppoineen. Useita ravintoloita oli myös hotellin vieressä: siellä olisi ollut tarjolla ainakin TT:lle maittavia sinisimpukoita. Hotellissa oli vedenkeittimet, joten me (lue Mies nuukana) haimme kaupasta leipää ja juustoa ja joimme murukahveja.


Ensimmäisenä Pariisinaamunamme nautittuamme hyvän aamiaisen matkasimme Versaillesiin. Otin paljon kuvia, mutta eihän niitä kaikkia voi tänne laittaa. Alla kuva jonkun salin ikkunasta puistoon. Puistossa olisi olllut nähtävää valtavasti, monta päivää siellä menisi, jos kaikkea katselisi.Tässä 70 m pitkässä Peilisalissa solmittiin mm. ensimmäisen maailmansodan rauha. Versaillesissa on vuosien kunnostustyö. Peilisali on jo saanut entiset puhtaat pintansa takaisin. Täällä meillä oli Pariisin-suomalainen opas, joka kertoi elämästä Versaillesissa Aurinkokuninkaan ja hänen jälkeläistensä aikoihin. Vallankumouksen tullessa ranskalaiset itse hävittivät rakennusta ja huonekaluja. Onneksi jotakin on sentään jäänyt jäljellekin turistien ihailtavaksi. Vain kuningattaren makuuhuoneessa ei saanut kuvata.
Versaillesista matkasimme Pariisin kaupunkikierrokselle, jolla näimme tärkeimmät nähtävyydet auton ikkunasta.
Seinen saaressa on Pariisin Vapaudenpatsas, joka on ranskalaisten Yhdysvaltain 100-vuitisjuhlien kunniaksi lahjoitetun New Yorkin Vapaudenpatsaan paljon pienempi prototyyppi. Sen on suunnitellut kuvanveistäjä Bartholdi ja tukirakenteet Gustave Eiffel.Pariisistakin bongasin kattopuutarhan. Vihreää on siis aivan keskustassakin, onhan siellä useita suuria puistoja.


Riemukaari, josta kävelemme seuraavan päivän päätteeksi Concorden aukiolle odottamaan bussiamme.Illan pääteeksi risteilemme vielä Seinellä. Alla Citen saarta, jolla on Notre Damen katedraali.


Tuttu ja tuntemattomia turisteja Seinen jokilaivalla. Olimme Miehen kanssa vähän pettyneitä Pariisin siltojen alustoihin, joista monissa aluluissa lauletaan. Yhden sillan alla on yökerho, mutta sen näkemisestä emme olleet varmoja.


Pariisissa, kuten muuallakin heinäkuun alussa oli kuuma. Onneksi bussin ilmastointi pelasi koko matkan ajan.

Ja mitä sitten tapahtui, siitä kuulemme seuraavalla kerralla...


3 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kiva oli taas jatkaa matkaa! ;)

Heleena kirjoitti...

Vau, mitä kuvia! Upeita rakennuksia, ja mikä kattopuutarha puhumattakaan noista nuorista miehistä taustajoukoissa.

Marleena kirjoitti...

Voi, kun taas pääsisi Pariisiin!
Nautinnollista matkan tekoa! ;-D