sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kaukana kotoa 4

Ranskasta matka jatkui Brysselin kautta Amsterdamiin. Alla pysähdyspaikassa jossain matkan varrella kameraan osui Etiopian nutun neuloja.

Bussin ikkunasta kuvattu tunnistamaton "ulkomaan ihme". Jos joku tietää mikä, niin laita kommentteihin!

Brysselissä on paljon EU- ym virastoja.


Siellä on myös näitä samanlaisia kolmikerroksisia yhden perheen taloja kuin oli Lontoossa ja Amsterdamissakin. Kummitytär Brysselissä asuu myös tälläisessä talossa. Matkan ainoa aikatauluvirhe osuikin juuri Brysseliin saapumiseemme. Suunnitelmien mukaan meidän piti tavata Kummitytär perheineen Raatihuoneen torilla yhden-kahdentoista aikoihin. Mutta olimmekin siellä vasta puoli kahden maissa, jolloin Tytti perheineen oli jo matkalla Antwerpeniin musiikkijuhlille. Noa-Nils 5,5v lentelee Suomeen ihan pian; toivottavasti osumme nyt samaan paikkaan samaan aikaan. Aikatauluongelma oli vain minua koskeva juttu.


Brysselissä ja Pariisissakin ihmisille oli mukavia lekottelupaikkoja puistoissa.


Katutaiteilijoita ihmisvilinässä...


Suomen lippu aina sykähdyttää, varsinkin maailmalla.


Talon seinässä ilmeisesti joku palvontareliefi, niin oli kiiltäväksi hankautunut.Brysselin varsinainen nähtävyys, Manneken Pis, onkin vain 60 senttinen, silloin Venezuelan kansallispukuun puettu patsas. Patsaalla on muutaman sadan puvun kokoelma. Patsaan kopioita oli lähikaupat pullollaan.
Raatihuoneen torin ympärillä oli komeita taloja! Jotkut jopa kuninkaallisia.
Ja mitä sitten tapahtui, siitä kuulemme seuraavalla kerralla...

2 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Kiva matkaraportti.

Heleena kirjoitti...

Upeita kuvia! Nuorallatanssija varsin ihana!