torstai 15. lokakuuta 2009

Tunnustus ja haaste

Sain tämän tunnustuksen ja haasteen ystävältäni Heleenalta. Kiitos!
Säännöt:
1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti


Kuulo: Kuuloni ei enää ole aivan niin hyvä kuin ennen, koska työssäni (päiväkoti) oli aika kova melu joskus ja koska ikäkin saattaa vaikuttaa siihen. Hiukan valikoiva kuuloni on, voin siis sulkea korvani, tarvitessani. Ihmisen ääni ja puhetapa ovat mulle tärkeitä. Konemusiikista en pidä, muuten olen kaikkiruokainen sen suhteen. Liian kovat äänet ovat ikäviä; Mies usein pitää tv:täliian kovalla. (Onhan se napin painalluksella hoidettavissa)

Näkö: Hankin moniteholinssit jo nelikymppisenä, koska olisi työssä ollut vaikea lukulasien kanssa "pelata". Olenkin monelle suositellut optikolla käyntiä, koska en ymmärrä, että ihminen on mieluummin huononäköinen kuin hankkii lasit. Vaikea olisi kuvitella elämää ilman näkökykyä, kun sen on saanut pitää eikä ole mitään syytä, ettenkö näkisi lopunkin elämääni. Mumelini (isänäiti) ei tarvinnut 70-94 vuotisena laseja, lukiessa käytti suurennuslasia.

Maku: Pidän kaikesta makeasta, mutta en ällön makeasta. Suolainen on usein tarpeen. Happamesta en pidä, en pidä viineistä; olen maistanut! Karvaskin on joskus mukava maku, esim karkkina. Salmiakki on inhokkini. Ikävää olisi jos makuaisti menisi.

Haju: Heleenaa peesaten meilläpäin joko haisoo tai tuoksuu. Vauva tuoksuu, ah niiiin ihanalta, mutta jo vähän isomman lapsen tuotokset haisoo. Kielo, ruusu ja aurinkoinen metsä tuosuvat! Maalla on mukavaa, muttei silloin, jos meinaat pestä mattoja ja naapurin isäntä rupeekin ajamaan lietettä pelloille. Meillä on suvussa hajumuistia ja minullakin on sitä jonkinverran.

Tunto: Minulla on aika herkkä kipuaisti; on myös sukuvika. Toisinaan taas kestän kipuja, kun niitä on koko ajan. Jalkojani palelee melkein aina villasukista huolimatta. Tässä iässä turhauttavaa on, kun on välillä kylmä ja hetken päästä kuuma...

Tämä piti myös jakaa: Laitanpa uusille Neulebloggari-ystäville: Mikka, Villasukka, Tiina ja myös Ibizalle ja MiaN:lle. En malttanut etsiä, oletteko kieltäneet meemit, joten tässä: olkaapa hyvät! Mielelläni tutustun teihin paremmin!

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kiitos! Vastasin tähän joskus alkuviikosta, mutta näitä on kyllä kiva lukea. Jännä tuo kipuaisti - minä turrun kipuun liiankin helposti.

Heleena kirjoitti...

Mukava lukea aisteistasi!

TiinaR kirjoitti...

Vastattu on :)

irene kirjoitti...

Kyllä meillon sitten palijo yhtäläisyyksiä sun kans. Mullakin on kuulo heikentyny ja mitä torennäköösimmin saman työn johorosta, ku sullakin. Myös mä hankiin ensimmääset silimäklasit 40-vuotiahana, enkä oo niistä sen jäläkehen luopunu.
Myös mä oon makian perso, enkä myöskään komppaa salamiakkia. Ihimettelen aina niitä ihimisiä, joille tuloo ulukomailla yhtäkkiä kauhia salamiakin himo. =oD