sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Blogikissa Leenu ja pajunpunontaa

Leenu: Minä olen kaunis 14v kotikissa, auringossa ruskea, muuten musta. Emoni synnytti 7 poikasta, emäntä auttoi. Heti hän ihastui minuun, koska olen näin hauskannäköinen! Nimeni sain Disneyn "henkilöistä". Emäni imetti meitä poikasiaan 7kk, kunnes emäntä teki siitä lopun, tai ei meitä enää silloin ollut kotona kuin neljä. Olen erityisen tarkka ruuastani. Jotkut kuivatut kalat ovat herkkuani, ei toki kaikki. Emännän mielestä ne haisevat hirveiltä, mjau. Vettä juon mieluiten isännän yömukista. Olen kova juttelemaan emännän kanssa, vieraille en puhu mitään. Mikään sylikissa en ole, mutta makaan mielelläni isännän mahalla, kun hän makaa sohvalla. Isännän koiran kanssa olemme kavereita, joskus minun pitää senkin turkkia puhdistaa. Se nuolee joskus korviani, annan sen vähän aikaa nuolla. Syön kirjahyllyssä, koska se koira söi pentuna kaikki minun ruokani, jos kuppini oli lattialla. Autoilusta en pidä, onneksi Daavid-kultis pitää ja innoissaan haukkuu, niin tiedän mennä piiloon. Mutta valitettavasti minut aina etsitään; vaikka on siellä maallakin mukavaa. Siellä on ihana vanha aitta ja heinähuone, joissa voi vaania hiiriä. En niitä enää syö, mutta niillä voi leikkiä, ainakin nuorempana. Oraviakaan en enää syö; emäntä kuivatti niiden hännät johonkin tulevaan tarpeeseen, mutta mekasti hirveästi. Mitäs tulivat meidän pihalle!


Malli: Tässä muutama vuosi sitten punomani ja jo haurastunutkin kukkateline. Kukan nimeä en nyt muista, mutta värit sopivat vanhaan pajuun. Takana vanhan kalakellarin kiviä, joita pantiin pöydäksi ja tuoleiksi pihalle. Valitettavasti isäntä oli viettänyt jo yhden lavallisen kiviä pois, ennekuin huomasin, että missä ne kivet on! Kivien takana on kivikkotarhani, jossa on muutama kasvi jäljellä. Tästä kaikesta voi päätellä, etten ole viherpeukalo. Voikukka, juola, nokkoset ja muut rikkaruohot menestyvät erityisen hyvin täällä Lappajärvellä. Kuten myös ruohikko, jota jostain minulle tuntemattomasta syystä on laajennettu niin, että kestää kolme tuntia ennenkuin isäntä on sen leikannut! Peruna- ja kasvimaa meillä on heinähuoneen takana. Talven perunat ja sipulit kasvatetaan itse, porkkanat riittävät alkutalveen. Omenapuut ovat aika nuoria, mutta marjapensaistakin saadaan vuoden sato. Perkaamista olisi vaikka millä mitalla; meillä onkin melkein kaikki vihreänä!

2 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

voikukatkin ovat itseasiassa hyvin kauniita ja nokkonen olisi arvostettu hyötykasvi, mutta kun sillä on ne poltinkarvat. Lankaakin siitä saisi.
Meillä kukkii rönsyleinikki, kauniina keltaisena kaikkialla. Leenulle terveisiä joo ja vähän Daavidillekin.

hekku kirjoitti...

Terkkuja blogikissalle :) Viehättävä kissi!