lauantai 14. kesäkuuta 2008

KIP Seinäjoki Torilla 14.6.2008

KIP on kansainvälinen tapahtuma, jossa neulotaan julkisella paikalla yhdessä muiden kanssa. Ympäri maailman neulovat ihmiset ovat tänään kokoontuneet omiin tapahtumiinsa, Suomessakin ainakin 20:ssä paikassa.

Aamulla poikkeuksellisesti ensimmäisenä mielessä:sataako? Tapahtuma oli suunniteltu vain poutapäiväksi. Muutama vesipisara tippui, kun varjo, matto, tuolit, pöydät ja jakkarat olivat takaisin Tikkuajien tila!-autoissa.

Tässä neljä vakitikkuajaa ja pari tulevaa neulomassa lapasta, sukkaa, paitaa tai jakkua. Tämän pöydän rouvat ovat tulleet lehdissä olleiden menovinkkien perusteella. Yksi vakitikkuaja neuloo uutta kesäjakkuaan.
Tässä kuvaa Torikeskuksen suuntaan.
Bloginpitäjä pääsyt isoimpana ja kuvaajan kaverina keskelle! Kieli keskellä suuta Malli yrittää opetella Jaanan ohjeiden mukaan pannulapun neulontaa kahdella langalla.
Suuren käsityölehden toukokuun numeron kuvassa olleet korkkarisäärystimet oli valmiiksi tehnyt Heleena. Hänellä oli myös t-paidassaan vastaavanlaiset irtohihat. Mun k-säärystimet on vaiheessa ja toisilla oli vasta suunnitteilla.
Paljon oli kiinnostuneita ohikulkijoita, kaikki eivät uskaltaneet tulla juttusille, mutta muutama kävi moneenkin kertaan ihastelemassa taitojamme. Yksi mies kertoi koulussa aloittaneensa pannulappua, mutta pipo siitä tuli! Keskustelua oli myös yleisöosastokirjoituksesta, jossa oli paheksuttu vanhojen naisten täyttävän torikahviloiden pöydät. Tähän kirjoitukseen oli vastattu, että toripöydät ovat täynnä miehiä, jonka huomion minäkin olen tehnyt.

Hauskaa oli ja edullista kahvia ja pullaa sai torivalvojan kahvilasta, jonka seinässä olevassa tapahtumakalenterissa oli mainittu myös meidän KIPimme. Paikanvuokraus kustannettiin arpojen myynnillä, joiden palkinnot oli saatu Käsityöaitta Fionasta ja Mallin virkkaamat rannekkeet, joihin ne voittanut nuori morsiomme lupasi pukeutua häissään. Loput eurot annettiin varjorahastoon, kiitos!

7 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Teillä olikin paljon väkeä neulomassa. Meitä oli vain kolme.
Onneksi sää suosi, oli kiva neuloa pihalla.

Kristiina kirjoitti...

Kivan näköinen tapahtuma teillä on ollut, hauskat nuo varjon koristeet. Eri hyvä idis tuo paikan vuokraaminen torilta. Minä neuloin ihan ypöyksin Priimassa, töissä kun olin.

JaanaM kirjoitti...

Olisit sanonu mulle, että istu kunnolla :(
En ees huomannu, että kuvasit.
Mullakin oli kamera mukana, mutta arvaapa tuliko otettua kuvia, hä? No, ei tullu :)
Mutta ihana päivä oli! Ihanaa, että pääsin mukaan. Tuo varjon koristelu oli hyvä keksintö, olisipa mun pitänyt kuvata edes sitä!

Satu H kirjoitti...

Kivalta näyttää teidän KIP, teitähän oli oikein monta! :)

Sipi kirjoitti...

Kip-päivä oli onnistunut-mukavaa oli!
Mulla oli kamerassa jotenkin säädöt vinossa kun en saanut kovin teräviä kuvia..sulla hyvät kuvat-päivitän ja vinkkaan tännekin kurkkimaan :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos mukavasta seurasta. Oli aivan täydelliset julkineulomispuitteet!
Harmittelin oman kameran kotiin jäämistä, onneksi nappasit valokuvan H:n säärystimistä, ne on tosi hurmaavat. Omat on jo suunnitteilla syksyksi ja sopivia kenkiäkin löyty 4 paria, mutta enhän mä koskaan voi yksiä neuloa kun johonkin innostun ;D

Mari kirjoitti...

Tosi kiva lukea KIP-päivästä. Harmitti, kun en itse päässyt mukaan menoon. Hauskaa ainakin näytti olleen!