torstai 21. toukokuuta 2009

Kensington Dollshouse Festivalissa ja Kensington Gardens

Lontoon matkamme pääkohde: Kensington Dollshouse Festival avaa pian ovensa. Kattavan Festival-kertomuksen on kirjoittanut ja kuvannut Hanna http://hannajaleijona.blogspot.com/2009/05/pitka-festarijuttu-long-story-about.htmlMe Heleenan kanssa emme rohjenneet kuvata siellä ollenkaan, emme tainneet edes muistaa kameroita, kun oli niin paljon ihasteltavaa ja ihmeteltävää.


Me juutuimme pitkäksi aikaa kankaita, nauhoja ja nappeja ihailemaan ja ostamaan. Harvoin pääsee hypistelemään pikkunukeille sopivia, ohuita mekko- ja alusvaatekankaita, ohuita pitseja ja pieniä nappeja. Dolls-kirja on tosin ostettu W&AM:sta ja edessä oleva ristipistotuoksupussi Kensington Palacen Gift Shopista. Messuilta ostin em. nukketarvikkeita, pienet kurinvartahat, ristipistoseinävaatteen, kengänsoljet ja kaksi nuken seisomatelinettä. Kuvan keskellä on kaksi pientä nukkea nukkekodin nukkevitriiniin, jonka joskus tulen saamaan. Kiersimme kaiken kahteen kertaan, kaikkea emme rohjenneet kovin tarkkaan tutkia. Ihania tavaroita siellä oli; esim kattokruunu saattoi maksaa yli 500 puntaa! Sellaista nukkekotia en ole tekemässäkään, jossa olisi kristallikruunuja.


Messuilta suunnistimme kohti Kensington Palacea. Upeasta portista astelimme sisään Palatsin puistoon.

Prinsessa Dianalla, joka asui Palatsissa kuolemaansa asti, palatsin kiertokäyntiä mainostettiin. Aioimme mennä kierrokselle ihastelemaan Dianan pukuja, mutta kellon ollessa paljon ja lippujen aika kalliit,

katselimme ja kuvasimme kukkia pihalla,

kävimme Gift Shopissa, katselimme koruja, kirjoja, leluja, kortteja. Että he kehtasivat myydä Dianan kuvia 10pennyllä! Ostin jokaista, ostin toki kuningattaren ja prinssien kuvatkin, ne maksoivat sentään 50 pennyä. Prinsessa-työkirjan ja prinsessa-hahmon ostin tuntemalleni Prinsessalle, oikeastaan se toinen prinssit-kuvakin on hänelle. Ostin myös voipikkuleipiä, joita syötin puiston oraville ja suklaata, joka olikin Miehen iloksi tummaa. Minä en siitä pidä!


Harmaa orava se napostelee kuninkaallista voipikkuleipää!Palatsin alueella oli toki myös kahvila, jossa joimme Lontoon ainoat teet kahvipähkinäkakkuineen.Tässä eräs turisti kaataa itselleen teetä kaulassaan huivi, joka sopi yhteen vain hänen takkinsa kanssa! Takana näkyy japanilainen turistiryhmä, joka tuli sisään samaan aikaan meidän kanssamme. Pitkän, aika korkean salin akustiikka ei ollut kohdallaan, niin kova puheen pauhu siellä oli. Tee ja kakku maistuivat.

Puiston porttien sisällä oli kauniit istutukset vesialtaineen. Vaikka siis kukat loistivat ja tuoksuivat myös Kensington Gardensin ulkopuolella, niin lukisat oravat, joita täällä näimme olivat harmaita. Veljeni pihassa käyvistä oravista oli jo yksi täysin ruskea, muut vasta riisumassa talviturkkiaan.
Palacen porttien ulkopuolella jatkuvassa puistossa on Round Pond, jossa oli paljon kyyhkysiä ja joutsenia ja ainakin kuusi hanhea. Lintuja ruokkimaan tullut mies heilutteli jalkojaan, jotta joutsenet saisivat hänen tuliaisiaan, valkoisia leivän paloja. Minä syötin hanhille voipikkuleipiäni.

Etsimme Diana Memorial Fountainia, jonne oli viitta; lopulta löysimme puiston kartan, mutta lähde oli aika kaukana ja matkalaiset jo väsyneitä.

Kävelimme kotiinpäin, kävimme ostoksillakin, alusvaatteita ja kengät ostin "meidän hinnalla".


Ja mitä lauantaina tapahtui , siitä kuulette seuraavalla kerralla...


5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Voi kun tätä on hauska lukea! :D

Palaga kirjoitti...

Oi, mitä ihanuuksia te olette matkallanne nähneetkään!

Matleena kirjoitti...

Olipa taas mukava lukea matkastenne! :) Useamman päivän postaukset kahlasinkin kerralla läpi ja katselin kuvat tarkkaan.

intsu kirjoitti...

Voi,voi ihmemaata!! Mä yhä uudelleen palaan teidän sivuille lukemaan ja ktselemaan.

Äipän touhut kirjoitti...

Voi,kun olen silmät sirrään lukenut sinun ja Matleenan matkakertomusta ihanasta matkasta.